Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2022 17:10   Güncelleme : 05-04-2022 17:27

Gerze’ye Müze ve Sanat Galerisi Müjdesi

1. Gerze Sanat Çalıştayı'na sayılı günler kaldı

Gerze’ye Müze ve Sanat Galerisi Müjdesi

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan ve Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan'ın birlikte yürüttükleri sosyal sorumluluk projesinde çalışmalar son hızla devam ediyor.

26-27 Mayıs tarihlerinde Gerze Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte 20'nin üzerinde akademisyen ve sanatçının eserlerinin açılacağı,  Resim-Heykel Müzesi ve Sanat Galerisi’nde Gerze ve Sinop halkıyla buluşacağı belirtildi.

Resim, heykel, çini, minyatür, gravür, baskı, fotoğraf ve grafik tasarım gibi farklı sanat disiplinlerine ait eserlerin Gerze’ye kalıcı olarak gönderileceği bu proje ile bir ilk gerçekleştirilecek.

Geri sayımın başladığı “1. Gerze Sanat Çalıştayı” birçok farklı alandan sanatçı ve eserlerini bir araya getirirken, Çalıştay kapsamında davetli sanatçıların sanat ve Gerze temalarında bilimsel sunumlar gerçekleştirecekleri ayrıca, fotoğraf, heykel, resim, özgün baskı gibi sanat alanlarından birçok sanatçının da workshop uygulaması gerçekleştireceği belirtildi.

2 gün süreyle sanatseverlerle buluşacak olan çalıştayda farklı ülkelerden sanatçıların da eserlerinin yer alacağı bir uluslararası karma sergi ile Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan'ın Gerze’nin “Kent Belleği”nin oluşturulmasını hedefleyerek hazırladığı “Bellek” adlı kişisel sergisi de sergi salonunda izleyicilerle buluşacağı kaydedildi.

“Bellek” sergisinde yer alacak illüstrasyonlar etkinlik sonrası müzede kalıcı olarak sergilenmeye devam ederken etkinliğin Gerze ve Sinop halkına açık olacağı öğrenildi.

AdminAdmin