Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2015 12:33   Güncelleme : 05-12-2015 12:17

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Çiftçilere Duyuru

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere yönelik yapılan tarımsal desteklemeler devam ediyor.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Çiftçilere Duyuru

Gazetemizin sorularını yanıtlayan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Özbay Akkaş, çiftçilere yönelik yapılan tarım desteklemelerinin yanı sıra projeleri hakkında bilgiler verdi.

Akkaş 2014 yılı kayıtları dikkate alınarak 2015 yılında Gerze ilçesinde yapılan tarımsal desteklemelerini gazetemiz aracılığı ile paylaşarak şu açıklamaları yaptı.

Bitkisel Üretim Desteklemeleri:

Gerze İlçesinde 903 çiftçi ailesine, 30.322 dekar ekili ve dikili alan için 561.795,00 TL destekleme ödemesi tahakkuk ettirilmiştir. Bitkisel üretim desteklemeleri 1-Mazot Gübre ve Toprak Analiz Desteklemesi, 2-Yem Bitkisi Ekilişlerinin Desteklenmesi, 3-Sertifikalı Fidan Kullanım Desteklemesi, 4- Hububat Fark Desteklemeleri, 5-Fındık Alanlarının Desteklenmesi başlıkları altında yapılmaktadır.

   Hayvansal Üretim Desteklemeleri:

İlçemiz genelinde 837 çiftçi ailesine, 334.343,00 TL hayvansal üretim desteklemesi tahakkuk ettirilmiştir. Hayvansal Üretim Desteklemeleri 1- Anaç Sığır Desteklemeleri, 2-Manda Desteklemesi, 3-Çiğ Süt Desteklemesi, 4- Anaç Koyun-Keçi Desteklemesi, 5- Kırmızı Et Desteklemesi, 6-Arıcılık Desteklemesi başlıkları altında yapılmaktadır. 

Çiftçilerimizin tarımsal desteklemelerden en doğru şekilde faydalanabilmeleri ve herhangi bir mağduriyete uğramamaları için müracaatlarını zamanında ve eksiksiz olarak Müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir. Bu kapsamda İlçe Müdürlüğümüzce çiftçilerimizi bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki belirtilen çalışmalar yapılmaktadır.

İlçe Müdürlüğümüzün Resmi internet sitesi olan www.gerzetarim.gov.tr adresinden gerekli duyurular yapılmaktadır.

Talep edilmesi durumunda köylerde çiftçi bilgilendirme toplantıları tertiplenerek gerekli bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Belediye ilan servisi kullanılarak duyurular yapılmaktadır.

Yerel basın aracılığıyla duyurular yapılmaktadır.

Köy muhtarlarına resmi yazı gönderilmek süretiyle bilgilendirmeler yapılmaktadır.


Çiftçilere SMS sistemi ile bilgilendirme

2016 yılı itibariyle kısa mesaj (SMS) gönderilmek suretiyle çiftçilerimizin cep telefonlarına bilgilendirmeler yapılacaktır. Ancak çiftçilerimizin bu hizmetten faydalanabilmeleri için cep telefon numaralarını Müdürlüğümüze bildirmeleri ve sistemimize kayıt ettirmeleri gerekmektedir.            

Bitkisel Üretim Desteklemelerinde faydalanmanın ön şartı, çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Siteminde kayıtlı bilgilerinin her yıl güncellemesini yaptırmalarıdır. Bu kapsamda çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sitemi müracaatlarını bir önceki yılın 31 Aralık tarihine kadar yapması gerekmektedir. Yani 2016 yılı müracaatını 2015 yılı Aralık ayının sonuna kadar yaptırmaları gerekmektedir. Şu anda 2016 ÇKS(Çiftçi Kayıt Sistemi) müracaatları devam etmekte olup, çiftçilerimizin mağdur olmamaları için 31 Aralık 2015 tarihine kadar dosyalarını Müdürlüğümüze ibraz etmeleri gerekmektedir.

AdminAdmin