Güncel
Giriş Tarihi : 21-03-2019 17:45   Güncelleme : 22-03-2019 16:46

GMYO Bir İlke İmza Attı

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu çeşitli meslek gruplarındaki şirket temsilcileri (Dış Paydaşlarla) ile bir araya geldi.

GMYO Bir İlke İmza Attı

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu (GMYO) sektörlerin ihtiyaç ve beklentilerine, ne ölçüde cevap verildiğinin değerlendirmesine yönelik, istek ve beklentilerinin neler olduğu konusunda çeşitli meslek grupları temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi.

GMYO Müdürü Dr. Mehmet Sedat İpar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilgili bölüm başkanları, bölüm temsilcileri ile Turizm Yatırımcısı İş Adamı Hüseyin Yüksek ve Gerzeninsesi Gazetesi adına Fatih Uysal'da hazır bulundu.

İpar, yapmış olduğu konuşmada konuyla ilgili şunları söyledi: “Amacımız Üniversitemizi daha iyi bir noktaya taşımak ve bu kalitemizi sürdürülebilir bir hale dönüştürebilmek amacıyla dış paydaşlarımızla bir araya gelerek onlardan görüş almak ve bu şekilde kendi eksikliklerimizi, noksanlıklarımızı gidermek hedef ve sonuç odaklı eğitim vermek istiyoruz.

Gerze Meslek Yüksek Okulumuz gerek bölüm sayısı, gerekse de akademisyen sayısı olarak oldukça avantajlı bir durumdadır. Biz elimizdeki bu potansiyelimizle sektörümüze daha faydalı olabilmek için birlikte çalışmalar yapmak istiyoruz.

Örneğin ilimiz olsun ilçemiz olsun kendini turizm şehri olarak nitelendirmektedir. Fakat bizim bu anlamda birçok eksiğimiz var. Turizm dendiğinde hep deniz ve doğa akla gelmektedir. Fakat turizm sadece deniz ve doğa değildir. Siz ne zaman ki kültürel değerleri de bu alanın içine katabilirseniz işte o zaman hedefinize varmış olabilirsiniz.

Bu anlamda Gerze Meslek Yüksek Okulu olarak bizler karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, bulunduğumuz ortama nasıl daha fazla faydalı olabilirizin peşindeyiz.

Gerze MYO olarak daha fazla nasıl tercih edilen bir üniversite olabilirizi düşündüğümüzde, tabi ki ilk akla gelen yurt ve sosyal tesis gibi ihtiyaçların giderilmesi gerekmektedir.

Aksi takdirde bizler ne üniversitemizi, ne de kalitemizi gerçek anlamda anlatabilmiş oluruz" dedi.

Toplantıya katılan İş adamı Hüseyin Yüksek, bir turizm işletmecisi olarak bu toplantıda bulunmaktan dolayı mutlu oldum. Bu toplantının hem üniversitemize hem iş dünyamıza birçok katkısı olacaktır düşüncesindeyim.

Belki üniversitenin turizm veya aşçılık bölümlerinde uygulama alanı yoktur. Fakat otelimiz ve mutfağımız bu anlamda üniversitemize kapılarını sonuna kadar açmaktadır. Bizler gençlerimizin yetişmesi noktasında her türlü desteğe açığız.

Yurt Sorunu GMYO’nun Büyüyememesinde ki En Büyük Engeldir...

Şayet Gerze MYO büyümesi isteniyorsa kimse bu noktada topu taca atamaz. Gerze de kurulacak olan yurt konusunda en büyük sorumluluk siyasilere ve Gerze Belediyesine düşmektedir. Belediye gerçekten isterse yer sorununu aşabilir. Yer sorunu aşılırsa da burada yurt yapılır, öğrenci potansiyeli artar. Velev ki devlet bu yurdu yapamazsa benim yanımda iki iş adamı daha olsun ben bu yurdu yaparım dedi.

Medya ve Grafik Tasarım noktalarında Üniversiteye destek veren Gerzeninsesi Gazetesi Yöneticilerinden Fatih Uysal ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: Bizler çeşitli zamanlarda Üniversite temsilcileriyle, akademisyenlerle bir araya geliyoruz. Ve bu anlamda önerilerimizi arkadaşlarımıza iletiyoruz.

Şayet, bizler Gerze’ye, Gerzeliye daha fazla faydalı olmak istiyorsak elimizdeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek özellikle de dış paydaşlarımızla ilişkilerimizi daha fazla artırarak verimliliği en üst noktalara taşımalıyız

Bugün üniversite iş dünyasının isteği doğrultusunda teknik bilgiye sahip kişiler yetiştiremezse biz kendimizi başarılı addedemeyiz.

Gerze MYO yetiştirdiği öğrencilerle veya verilen eğitimle burada bir farkındalık oluşturmazsa bir yerlerde eksiklik var demektir.

Lütfen, üniversite temsilcilerimiz veya akademisyenlerimiz daha fazla halkın arasında olsun, istihdam veya sektörlerdeki kalitenin artırılması noktasında bu arkadaşlarımız projeleriyle sektörlerimize katkılar sunsun.

Biz Gerzeninsesi Gazetesi olarak gerek öğrencilerin staj konularında, gerekse de Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu’nun tanınırlığının artırılması noktasında bir dış paydaş olarak Gerzeninsesi Gazetesi olarak her daim sizlerin yanındayız”dedi.

Gerçekleşen toplantılara İlçemiz Banka Müdürleri, İş Adamları, Gerze'de faaliyet gösteren teksktil fabrikalarından yetkili isimler katıldı.

  

AdminAdmin