Güncel
Giriş Tarihi : 13-12-2015 10:51   Güncelleme : 13-12-2015 10:45

Gönül Elçileri Bir Araya Geldi

Sinop Gençlik Merkezi eğitim salonunda STK temsilcileri ve iyiliğe gönül vermiş gençler kahvaltı programında bir araya geldi

Gönül Elçileri Bir Araya Geldi

Kahvaltı da bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve öğrenciler Bayır bucaktaki  Türkmenler başta olmak üzere Orta doğudaki, Afrika, Pakistan, Bangladeş'teki  Müslümanlara nasıl yardımcı olunabilir? Yürütülecek yardım kampanyaları, ulaştırılacak yardım malzemelerinin tedariki gibi konularda istişare yaparak fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu kapsamda bir konuşma yapan İHH Sinop Şube Başkanı Av. Sefa Yalın : "İyiliğe gönül vermiş üniversite ve lise öğrencisi kardeşlerimiz ile tanışmak için bu programımızı organize ettik." diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü ''İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yıllar boyunca edindiği tecrübeleri gençler ile paylaşarak, din, dil, mezhep ve ırk ayrımı gözetmeksizin daima mağdur ve mazlumların yanında, ümmet bilincine sahip, adaletin ve iyiliğin hâkim olması için çalışma gayretinde olan donanımlı gençlerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan Genç İHH, üniversite öğrencileri ile tanışmak ve gelecek dönem çalışmalarımız için el ele verecek gençlerle bir araya geldik.

Allah nasip ederse önümüzdeki  cuma günü üniversite öğrencilerimize yetim çalışmalarımız hakkında konferans vereceğiz. Bundan sonra üniversite gençliğimizle her ay bir program organize edeceğiz. Yarın da bayan üniversite öğrencilerimiz ile buluşuyoruz'' dedi.

 Düzenlenen programa; İHH Sinop Şube Başkanı Av. Sefa Yalın, Memursan Sinop İl Başkanı Hasan Tüyüboz, Eğitim Bir Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Arslan, Kızılay Başkan Vekili Yakup Üçüncüoğlu, İHH Yönetim Kurulu, Gençlik Merkezi Şube Müdürü Cengiz Keskin , Sinop Üniversitesi Öğrencileri bir araya geldi.

hakan akbaşhakan akbaş