Güncel
Giriş Tarihi : 22-01-2018 17:24   Güncelleme : 22-01-2018 17:57

Görenleri şaşkına çeviriyor!

Gerzeli çiftçi tarlasında bulduğu şeyle görenleri şaşkına çeviriyor

Görenleri şaşkına çeviriyor!

Yenikent Köyü, Göllü Mahallesinde çiftçilikle uğraşan bir vatandaş tarlasında bulduğu dev turbu görünce gözlerine inanamadı.

Yenikent Köyü Göllü mahallesinde sebze meyve yetiştiren çiftçi kendisine ait tarlada çalıştığı esnada dev bir turp buldu. Tarlasına ektiği turpları hasat eden ve bir tanesini toprakta unutan çiftçi, daha sonra tarlasında çalıştığı esnada bulduğu turpla şaşkına döndü. Oldukça büyük olan ve yaklaşık 3 kilogram ağırlığındaki turp köyde elden ele dolaşırken ilçe merkezine kadar geldi. İlk bakışta ne olduğunu kestiremeyen vatandaşlar turp olduğunu öğrendiklerinde ise şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Gazetemize kadar gelen dev turp aslında topraklarımızın ne kadar bereketli olduğunu gösteriyor. Verimli topraklarımızda gün geçtikçe üretim azalıyor. Köylerimizdeki çoğu tarla boş. Tamamen doğal şartlarda, herhangi bir kimyasal gübre kullanmadan büyüdükçe büyüyen bu dev turp aslında yapılmak istenirse topraklarımızın üretime hazır olduğunu gösteriyor.

Tarlada bulunan ve kara turp olarak da bilinen siyah turp içerdiği bileşen ve maddeleri sayesinde kanserli hücrelere karşı oldukça etkili bir antioksidandır. Uzmanlar bu konuda salataların ya da yemeklerin içinde tüketilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyorlar.

Öksürükten hazımsızlığa, uyku sorunlarından kansızlığa kadar saymakla bitmeyen faydaları olan kara turp aynı zamanda İçerdiği potasyum nedeniyle yüksek tansiyonunda başlıca ilacı.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül