Güncel
Giriş Tarihi : 19-01-2020 19:40   Güncelleme : 22-01-2020 11:40

Görkemli Açılış...

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete başlayan Polesie oyuncak fabrikasının açılış programı büyük bir katılımla gerçekleşti.

Görkemli Açılış...

Dünyanın en büyük oyuncak firmalarından biri olan ve ilimiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete başlayan Belarus Merkezli Polesie oyuncak fabrikasının açılış programı, Belarus Milli Marşı ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Açılış Programı, Milli Marşların okunmasının ardından Polesie firmasının tanıtım filminin yayımlanması ve Kum Sanatı Ressamı Ramazan Yumrutepe’nin kum sanatı gösterisi ile devam etti.

Kum sanatı gösterisin akabinde Polesie Firmasının Türkiye Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt ve kardeşi Yener Dinçkurt, Polesie Firmasının Belarus’lu ortaklarından Vladimir Kivaka, Belarus Büyükelçisi Victor RYBAK, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy birer konuşma yaptılar.

POLESİE TR Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener Dinçkurt, Sinop için yapacakları daha çok şey olduğunu söyledi. Dinçkurt; “Kendi doğduğumuz topraklarda bu hayali gerçekleştirebilmek bizler için bu işin en güzel tarafı. İnanıyoruz ki Türkiye için, bu şehir için, çocuklarımız için çok daha güzel şeyler yapacağız” dedi.

BİZ BURAYA AVRUPA’NIN EN BÜYÜK FABRİKASI OLMAYA GELDİK

Sinop’ta dünya çapında bir işe imza attıklarını belirten Belarus Türkiye Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt, POLESİE Tr’nin Avrupa’nın en büyük fabrikası olacağını söyledi. Dinçkurt; “Burada bizim değerli şirket ortaklarımız var. Ben onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu oluşumda bizlere güvenerek yola çıktılar. Bugün gelinen noktada da onur duyacağımız şey, onların bize olan güvenini boşa çıkarmamış olmamızdır. Burada amacımız sadece bir fabrika açmak değil. Biz Türkiye’nin en büyük fabrikası olmayı ardından Avrupa’nın en büyük fabrikası olmaya geldik. Bu konuda iddialıyız. Bize genelde neden Sinop’ta fabrika açtığımız soruluyor. Biz de onlara diyoruz ki; Sinop bizim memleketimiz. Bizim eninde sonunda orada bir şeyler yapmamız lazım. Bunu ufak çapta yapabilirsiniz ya da dünya çapında yapabilirsiniz. Sağ olsunlar POLESİE ailesi bize güvendi ve dünya çapında bir iş çıkarttık” diye konuştu.

HEDEFİMİZ SİNOP’TAN AVRUPA, AFRİKA VE ORTA DOĞU’YA AÇILMAK

Törende daha sonra POLESİE Belarus adına bir konuşma yapan firma sahibi Uladzimir Kivaka, firma olarak hedeflerinin Sinop’tan Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’ya ihracat yapmak olduğunu söyledi. Kivaka; “Sinop’ta ortak bir şirket kurmaya ve burada oyuncak üretimi yapmaya karar verdik. Bu kararımız üzerinden çok geçmeden en yüksek teknolojiye sahip bir fabrika açılışı için gereken her şeyi gerçekleştirdik. Biz her aşamada yerel halkın ve hükümetin desteklerini hissettik. Biz bu açılışın önemli bir sosyal sorumluluk taşıdığının da farkındayız. Bu sorumluluk da yeni iş alanları açmak. Bizim hedefimiz şirketimizi Türkiye’de de geliştirmek ve daha sonra buradan ihracatımızı Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’ya yapmak. Bunu yaparken ayrıca Türk pazarını da yüksek kalitede üretilen POLESİE Tr oyuncakları ile doldurmak istiyoruz.

POLESİE şirketi 1998 yılında Belarus’ta kuruldu. 20 yılı aşkın bir süredir başarılı bir şekilde ilerliyoruz. POLESİE bugün Avrupa’nın en büyük oyuncak üreticileri arasında. Üretim alanları ise Belarus’ta, Rusya’da, Özbekistan’da ve şimdi Türkiye’de bulunuyor. Toplam çalışan sayımız 3 bin 700 kişi. Dünyanın 68 ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Biz, yüksek kaliteli, çocuklarımızın dikkatini çeken ve aynı zamanda güvenli olan oyuncakları üretiyoruz ve sunduğumuz hizmet en yüksek seviyede. İnanıyoruz ki buradaki üretimleriniz de yüksek standartlara uygun şekilde olacaktır. POLESİE Tr şirketimize başarılar dilerim” dedi.

Maviş 2020 Yılı Şahlanış Yılı Olacak

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş konuşmasında Sinop’ta böyle bir fabrika açılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bilim Ve Sanayi Teknoloji Bakanımızla konuştuğumuzda Taner ve Yener kardeşlerimize yerli otomobilimizin prototipini Sinop’ta üretmeyi önerdik. İnşallah oyuncak üretimine başlandığında bu yerli otomobilin oyuncağını da burada üretmiş olacağız.

Yıllardır Ülkemize karşı yapılan her türlü saldırılara rağmen ülkemizin her bir köşesinde hastaneler yaptık, yollar yaptık, okullar yaptık, hava limanları yaptık, köprüler yaptık, yer altından, yer üstünden kanallar açtık yatır yapmaktan asla vazgeçmedik ve inşallah yatırımlarımız aynı şekilde devam edecek

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, 2020 yılı tekrar şahlanış yılı olacak. 2020 yılının başında bu işletmemizin açılması da güzel oldu. Sinop’umuza bu yatırımı kazandıran Yener Ve Taner Kardeşimizi tebrik ediyor, onların karşı karşıya kaldıkları her sorunun aşılmasında yanlarında olacağımı belirtmek istiyorum, diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy açılışa özel Sinop’a geldi.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu beyin sağlık sorunlarından dolayı açılışa katılamadığını belirterek katılımcılara Sn Bakan’ın selamlarını iletti. 
Ersoy konuşmasına şu şekilde devam etti: "Polesie firmasının dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olan Türkiye'de yatırım yapmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Firmanın aynı zamanda Türkiye'nin en mutlu ve en güvenli şehrini yatırım merkezi olarak seçtiğini ifade eden Ersoy, "Ülkemize yatırım yapan firmaları hiçbir zaman mahcup etmedik, etmeyeceğiz." dedi.

Ersoy, tüm dünya insanlarına barışı ve huzuru getirmek için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydederek, şöyle konuştu: "Bazılarının halen terörist olarak gösterdiği İdlib'de, kafalarına bomba yağdırılan çocuklara sizlerin aracılığıyla bizler oyuncak göndereceğiz. Suriye'den Afganistan'a, oradan Tunus'a kadar vatansız bırakılmış tüm çocuklara oyuncak, sevgi göndermeye devam edeceğiz. Bu yatırımın hayata geçmesinde emeği geçen Türk ve Belaruslu iş adamlarımıza teşekkür ediyorum."

Şakalar, En Memnuniyet Duyduğum Anlardan Birisini Yaşıyorum

Açılış Programının son konuşmasını yapan Sinop Valisi Köksal Şakalar; ‘‘Sinop’ta olduğum süre zarfında en çok memnuniyet duyduğum günlerden ve en çok memnuniyet duyduğum anlardan birini yaşıyorum.

Az önce Büyükelçimizin de vurguladığı gibi evet doğru Sinop Türkiye’nin en mutlu şehri. Ama bu mutluluktan mahrum olan yurt dışında olanlar ve diğer illerde olanlar hariç sadece İstanbul’da 400 bine yakın insanımız var.

Yener ve Taner beyin de söylediği gibi, bu yatırımla birlikte ilk etapta 120 kişiyle başlayan yatırım, on kat daha artarak 1200 kişilik bir istihdama vesile olacak. Böylelikle ilinden, ilçesinden mahrum olan Sinoplular belki tekrardan memleketine dönecekler. Peygamber efendimiz (SAV) bir hadislerinde şöyle buyuruyor; ‘‘ İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır’’. Şimdi burada gerek Yener ve Taner kardeşler, gerekse Belaruslu ortakları bu fabrikada insanımıza iş verecekler, aş verecekler, ekmek verecekler. Bunun yanında çocukları da sevindirecekler. Bunun için kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Belarus uzak gibi görünse de aramızda bir Karadeniz var, güneyde biz kuzeyde onlar. İnşallah bu ve benzeri yatırımlarla Karadeniz’in iki yakasını bir araya getireceğiz. Dostlukla beraber hem onlar kazanacak hem bizler kazanacağız. Bunun içinde Belaruslu ortaklarımıza tekrardan teşekkür ediyorum. Ben gerek yatırımcılara, gerek Sinop’tan, gerek Sinop dışından katılan misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunarken hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.

ÇEKİLİŞTEN AFAD ÇIKTI

Yapılan konuşmaların ardından çocukların sevgilisi Şakrak karakterinin yazarı Sinoplu Yazar Ayşegül Kara Zorlu tarafından dünyanın dört bir yanında oyuncaksız çocuklara oyuncak temini için kurum çekilişi yapıldı. Çekilişte Türkiye'nin en büyük operasynel gücü olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çıktı. Firmanın AFAD ile koordineli olarak ihtiyaç sahibi çocuklara oyuncak ulaştıracağı belirtildi.

Program da son olarak açılış kurdelasını Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve diğer protokol üyeleri ile birlikte kesen Vali Köksal Şakalar, kurdele kesiminin ardından fabrikayı gezerek yetkililerden bilgiler aldı. İşlerinde Kolaylıklar ve başarılar dileyerek hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete başlayan Polesie oyuncak fabrikasının açılış programına İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Belarus Büyükelçisi Victor RYBAK, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başakcı, İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Polesie firmasının Türk ve Belaruslu ortakları, Polesie çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

hakan akbaşhakan akbaş