Güncel
Giriş Tarihi : 02-03-2023 14:10   Güncelleme : 03-03-2023 12:40

Gülen uçurtmadan depremzede çocuklara uçurtma

Gülen Uçurtma, depremzede çocuklar gülsün diye 'Sen de Gülümse' dedi, uçurtma tasarlayıp göndermeye başladı

Gülen uçurtmadan depremzede çocuklara uçurtma

Gülen Uçurtma atölyesi tarafından üretilen uçurtmalar, ülkemizin dört bir yanında gökyüzünü süslemeye devam ediyor.  2010 yılından beri İlçemizde faaliyet gösteren ve ülke genelinde geniş bir pazar ağına sahip olan Gülen Uçurtma atölyesi birbirinden farklı, çeşitli ve renkli uçurtmalar üretmeye hız kesmeden devam ediyor.

Deprem bölgesindeki çocukları bir nebze de olsa gülümsetebilmek düşüncesi ile gökyüzünden aşağıyı seyreden bir “gülen uçurtma” tasarladıklarını, uçurtmayı tutan çocuğa ise “sen de gülümse” demek istediklerini ifade eden firma sahibi Ahmet Yorkun, yaşanan depremin sadece bölgeyi değil, Ülkenin her yerini yıktığını, kendilerinin de bundan oldukça etkilendiklerini belirterek, “bu enkazın altından ancak el ele vererek hep beraber çıkabileceğiz” dedi.

Gülen Uçurtma ‘Sen de Gülümse’ dedi, depremzede çocuklar için uçurtma tasarladı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından hem ülkemiz genelinde hem de ilçemizde 7’ den 77’ ye herkes canını dişine katarak, az çok, büyük küçük demeden elinden gelen yardımı yapmak için büyük gayret gösterdi.

Ahırdaki hayvanını satarak gelirini deprem bölgesine bağışlayan; el emeği göz nuru patiklerini, çoraplarını, üstünden çıkardığı montu, hırkayı kolileyerek deprem bölgesine gönderen birçok hayırsever vatandaşımıza şahit olduk.

Bu yardımlaşma örneklerinden birini de çocukları mutlu edecek, yüzlerini bir nebze de olsa güldürecek olan uçurtmaları ilçemizde faaliyet gösteren Gülen uçurtma atölyesi hayata geçirdi. Gülen Uçurtma ‘Sen de Gülümse’ dedi ve depremzede çocuklarımız için uçurtma tasarladı, üretti ve göndermeye başladı.

Çocuklarımız gülsün ki dünya gülsün

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren atölye çalışanları ile birlikte kalplerinin depremzedelerle birlikte olduğunu ve derin bir üzüntü duyduklarını belirten atölye sahibi Ahmet Yorkun, depremzede çocukların kendilerini daha iyi hissetmeleri ve bu derin acıyı bir nebze de olsa unutmalarını sağlamak için uçurtma tasarladıklarını ve deprem bölgelerine göndereceklerini kaydetti.

Ürettikleri ilk uçurtmanın gülen bir uçurtma olduğunu, depremzede çocuklarımızın da gülmelerini istedikleri için ‘Sen de Gülümse’ sloganıyla uçurtma tasarladıklarını söyleyen Yorkun, “uçurtma bir çocuğun gereksinimlerinden sadece bir tanesidir, belki de en önemlisi. Bakışlarını göğe çeviren, ufkunu sonsuza açan bir gereksinimdir” diyerek uçurtmanın çocuk için önemini belirtti. 

"Bu zor günlerde çocuklarımızı uçurtmasız bırakamazdık. Depremzede çocuklarımız için 'Sen de Gülümse' dedik, uçurtmalarımızı tasarladık, üretiyoruz ve gönderiyoruz" diye konuştu.

AdminAdmin