Güncel
Giriş Tarihi : 17-08-2020 12:45   Güncelleme : 17-08-2020 14:30

Haberimiz Ses Getirdi

Geçtiğimiz günlerde derin deniz deşarjı ve ön arıtma tesisi ile ilgili yaptığımız haberin ardından Gerze Belediyesi tesisin çalışması için düğmeye bastı

Haberimiz Ses Getirdi

İller Bankası tarafından projesi tamamlanarak ihale edilen Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi hizmete girdi. 12 Temmuz 2017 tarihinde yer teslimi yapılan Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisinin ilk olarak kara kısmı tamamlanmıştı. 2018 yılında da Ön Arıtma İdari Binası, Blower Binası, Kum tutucu Havuz ve Debimetre Odası çalışmaları tamamlanan derin deniz deşarjı ve ön arıtma tesisi için aynı yılın kasım ayında limaniçi mevkiinde şantiye kurularak projenin ikinci etap çalışmalarına başlandı.

İkinci etap çalışmaları kapsamında deniz tabanının 2 metre altına ve karadan 2000 bin metre açığa boru döşeme işlemleri de tamamlanarak projenin sonuna gelinmişti.

%70 oranda arıtılarak denizin 2 bin metre açığına kadar döşenen borular aracılığıyla Engel Deresi Bölgesi’nden atıkların denize deşarjını yapacak olan, 5,811,835 TL maliyet ile ihalesi yapılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi, 1 sene sonra kesin kabulü yapılmak üzere 22 Aralık 2019 tarihinde Geçici Kabul Sözleşmesi ile Gerze Belediyesi’ne teslim edildi.

Bu tarihten sonra tesisin çalışması için gerekli girişimler yapılırken, Büyükşehir programında hazırlanan sistemin tamamlanmasıyla tesis hizmete girdi.

Sistemin tam kapasite çalışmakta olduğu ve saatte ortalama 180 m³ arıtılmış atık suyun denize deşarj edilmekte olduğu vurgulandı. CittaSlow kimliğine sahip ilçemizin, Mavi Bayrak’la taçlandırılması hususunda önünde engel kalmamış, Gerze’nin Karadeniz sahilinin Mavi Bayraklı tek ilçesi olması sağlanacaktır denildi.

AdminAdmin