Güncel
Giriş Tarihi : 09-01-2017 18:06   Güncelleme : 09-01-2017 18:08

Halep'e Kardeş Payı

Hayırseverler tarafından bağışlanan yardım malzemeleri Halep’e gönderildi

Halep'e Kardeş Payı

Sinop Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun “Halep’i Açlıktan İnsanlığı Utançtan Kurtar’’ kampanyası çerçevesinde, hayırseverler tarafından bağışlanan yardım malzemeleri Halep’e gönderildi. Nakdi yardımlarla 4 tır un, kuru bakliyat ve battaniye olmak üzere toplam 5 tır malzeme ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sinop’tan yola çıktı.

 

Törende konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sinop temsilcisi Cemalettin Koca, “Bugün burada Halepli kardeşlerimiz için kardeşlik ruhuyla bir araya geldik. Halep’li kardeşlerimizden yardımlarını esirgemeyen, peygamberimizin "müminler kardeştir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisi şerifini şiar edinen ve hassasiyet gösteren kadirşinas halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 
Kardeş payı

Sinop Valisi Hasan İpek yaptığı konuşmasında, “Suriye’de bildiğiniz gibi çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye’deki vatandaşlarımızın, Suriye’deki insanların, kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onlara her türlü desteği sağlamak için hem devlet olarak hem de millet olarak varız. İşte Sinop’tan gönderdiğimiz bu yardımlarda millet olarak Suriye’deki insanların yanında olduğumuzu göstermenin bir nişanesidir. Canımızla ordayız, kanımızla ordayız, malımızla ordayız, dualarımızla ordayız. İnşallah problemler Suriye’de de biter, Irak’ta da biter, tüm İslam dünyasında da biter ve bizlerde huzura kavuşuruz. Ama şunu da çok açık ve net bilmek gerekir ki bizi huzura kavuşturmamak için çalışan çabalayan birçok kişiler, kuruluşlar, ülkeler ve uluslararası üst akıllar var. Bu üst akıllarla da inşallah Cenab-ı Allah’ın yardımıyla canımızla, kanımızla mücadele edeceğiz ve sonunda başarılı olacağız. Sinop’un Suriyeli kardeşlerimize gönderdiği yardım kardeş payıdır. Soframızdan artırdığımız birkaç lokmayı paylaşmak için bu yardımı Sinop’tan gönderiyoruz”dedi.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Memur Sen'in önderliğinde; Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Birlik Vakfı, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Sinop İmam Hatipliler Derneği (SİMDER) tarafından Sinop ili genelinde gerçekleşen Halep’e Yardım Kampanyası sonucunda toplanan nakdi yardımlarla 4 tır un, kuru bakliyat ve battaniye olmak üzere toplam 5 tır malzeme ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sinop’tan yola çıktı.

 

Törene, Sinop Valisi Hasan İpek’in yanı sıra Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Genel Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Müftü V. Fatih Tavlaşoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Göz, DSİ 74. Şube Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Erkan TaşErkan Taş