Güncel
Giriş Tarihi : 08-05-2021 14:55   Güncelleme : 08-05-2021 15:06

Halk pazarı günler sonra açıldı

Gerze’de Halk Pazarı günler sonra açıldı, vatandaşlar pazara akın etti

Halk pazarı günler sonra açıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinde İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Sinop ve ilçelerinde yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın tüm yurtta 17 günlük kısıtlamaya gitmesiyle birlikte birçok esnaf dükkânlarını açamazken il ve ilçelerimizde halk pazarları kuruldu.

Saat 10:00 da açılan halk pazarına gerek gurbetten gelen vatandaşların gerekse de ilçe sakinlerinin yoğun ilgi göstermesi sonrasında birçok vatandaş pazardaki kalabalığa tepki gösterdi.

Özellikle bazı esnaflar, biz dükkânımızı açmaya kalksak pandemi kuralları gösterilerek cezai işlem uygulanıyor. Peki, Pazar yerinde, bankamatik önünde oluşan kalabalığa ne diyecekler?” diyerek düşüncelerini sesli olarak belirttiler.

Halk pazarı ile ilgili olarak ülke genelinde birçok il ve ilçede yasaklar sürdürülürken ilçemizdeki bu yoğun kalabalığı gören vatandaşlar,  “keşke Pazar kısıtlama sonuna kadar kapalı kalsaydı da halk tekrar çarşıda, pazarda o yoğunluğa sebep olmasaydı” şeklinde düşüncelerini aktardılar.

Ayrıca pazar yeri girişinde HES kodu sorgulaması yapılırken Pazar yerinde görev yapan güvenlik güçlerinin de maske ve mesafe kurallarına uymayanları uyardığı gözlemlendi.

AdminAdmin