Güncel
Giriş Tarihi : 10-02-2017 13:05   Güncelleme : 10-02-2017 16:02

Halk Toplantısı'nda Bir Babanın Feryadı Yankılandı

Gerze Kaymakamlığı Halk Toplantısı düzenledi. Toplantıya katılımın oldukça düşük olduğu gözlemlenirken, Şehit Bahattin Dolma'nın babası da yetkililerden yardım istedi.

Halk Toplantısı'nda Bir Babanın Feryadı Yankılandı

Gerze Kaymakamlığı Halk Toplantısı düzenledi. Toplantıya katılımın oldukça düşük olduğu gözlemlenirken, daha önceden haberini yaptığımız şehit Bahattin Dolma’nın babası Halil Dolma da küçük oğlunun böbrek nakli için bu kez de yetkililerden yardım istedi.

 

Sinop Valiliği’nin ardından, Gerze’de de ilk kez halk toplantısı düzenlendi. Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’ın yönettiği toplantı da, 5 Ağustos'ta Bitlis’in Hizan ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit edilen Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma’nın babası Halil Dolma da söz aldı. Küçük oğlu Mehmet Akif’in böbrek nakli ameliyatı olabilmesi için “duyulmasını istiyorum bu olayın” diye feryat etti.

“Sizden rica ediyorum…”

İkamet adresi Dikmen’de olsa da kış aylarında köye araba inip çıkamadığı için Gerze’de kaldıklarını belirten baba Dolma, “bu konuda daha önce girişimleriniz oldu mu?” diye soran Bayraktar’a, cenaze sırasında milletvekillerine ve dönemin valisi Kemal Cirit’e konunun aksettirildiğini, ama bu zamana kadar hiçbir gelişme olmadığını belirtti. Bayraktar ise, gerek sözlü olarak gerekse yazılı olarak resmi yerlere gereken müracaatı yapacaklarını belirtirken, daha fazlasının ellerinden gelmediğini sözlerine ekledi.

 

Küçük oğlunun her gün ellerinden biraz daha kayışını izlemekle yetinen baba, “çocuğum diyalize giriyor. Böbrek nakli için sizden rica ediyorum” şeklinde konuştu. 2014 yılından beri sıra beklediklerini belirtti. Gerze Kaymakamı Bayraktar ise ikametgahı Dikmen’de olduğundan Dikmen Kaymakamlığı ile temas halinde olması durumunda daha sağlıklı bilgilere ulaşabileceğini söylerken, “tam bilmemekle birlikte belki de 10 yıldır bekleyen böbrek hastaları olabilir. Bütün organ nakli ihtiyacı olan hastalara baktığınızda, hiç kuşkusuz ki hastanın kendi hayatı önemlidir. Birini ötekinin önüne almak çok mümkün olmuyordur” dedi.

 



“Çocuk doktoru neden yok?”

İlçemiz vatandaşlarından Hasan Aslan ise, “Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde altı çocuk doktoru varken, Gerze Devlet Hastanesi’nde niye yok?” diye sordu. Bunun üzerine cevap hakkı doğan Bülent Bayraktar da, bu konunun daha önceden basına yansıdığını ve aleni kaynaklarda zaten var olduğunu söyledi. Kadronun muhtelif kriterlere göre kaldırılmış olabileceğini aktaran Bayraktar, “bu konuyu hem Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne hem de valiye ileteceğiz. Kadrolu olmasa bile haftanın 1-2 günü gelmesi için resmi yoldan girişimlerde bulunacağız” cevabını verdi.

 

Toplantılar mahallelere, kahvehanelere inecek

Kamu kuruluşlarındaki hizmetlerin şeffaflığı konusunda, kamuda çalışan arkadaşlardan emin olduğunu belirten Bayraktar, böyle toplantılar sayesinde de halkla direkt temas halinde olup onların sorunlarını dinlemenin bu şeffaflığa daha fazla katkı sağlayacağını belirtti.

“İleri ki zamanlarda bu toplantıların mahallelerimizde ve kahvehanelerimizde, birebir vatandaşın yağına giderek yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum” diyen Gerze Kaymakamı, “bu organizasyonun şimdilik duyulup görülmesi için organize edildiğini vurguladı.



Erkan TaşErkan Taş