Güncel
Giriş Tarihi : 24-03-2016 08:11   Güncelleme : 25-03-2016 08:37

Halkçı Başkanın O Projesi Gerçek Oluyor

2008 tarihinde aramızdan ayrılan rahmetli Belediye başkanımız Recai Kuruoğlu, ölümünün üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen geçmişte başlattığı projenin yıllar sonra da olsa temelinin atılmasıyla bir kez daha rahmetle anıldı.

Halkçı Başkanın O Projesi Gerçek Oluyor

2007 yılında Erfelek suyunun Gerze'ye getirilmesi  ve Abdaloğlu Köyü İlkokulunun bahçesinde bir su deposu oluşturulmasıyla ilgili olarak gerekli yazışmaları yapan ama sonucu göremeyen başkan'ın bu büyük hayali nihayet gerçek oluyor.

Depo İnşaatı Başladı

Recai Kuruoğlu'nun girişimleriyle başlatılan ve İlçemize Erfelek barajından getirilecek suyla ilgili olarak Abdaloğlu köyü  mevkiinde yapımına başlanan 3000 tonluk depo çalışmaları hızla devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak yaptığımız araştırmada HBV inşaat tarafından yapımı devam eden ve 540 iş gününde yapımı sonlandırılması planlanan çalışmayla ilgili olarak şirket İlçemiz sanayi sitesi ve Belediye evleri arasındaki noktaya şantiyesini kurdu.

HBV İnşaatın belirlenen iş günü süresinde 30 Km lik hattı 400'lük borularla Erfelek Barajı Arıtma tesislerinden Abdaloğlu Mevkiinde oluşturulan depoya ulaştırılacağı öğrenildi.



Rahmetli Başkanımız, Gerze susuzluk çekmesin diye Dereyerinde onlarca su kuyusu kazdırmış ve o tarihte alternatif bir su arayışına geçmişti.



Rahmetli Recai Başkan 2007 yılında Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ederek Abdaloğlu Köyü İlköğretim Okulunun
Bahçesinde depo yapılması için yazılı müracaat etmiş ve o tarihte başkanın talebi müfettiş raporuyla uygun görüldüğü kaydedilmişti...



Mart 2016 Abdaloğlu Okulu bahçesinde Erfelekten gelecek su için 3000 litrelik depo yapılıyor...

Özü sözü doğru başkanım ruhun şaad olsun. Gerze sana her daim minnettar kalacak...

AdminAdmin