Güncel
Giriş Tarihi : 27-12-2021 15:12   Güncelleme : 27-12-2021 15:48

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu’nda ‘Bocce Heyecanı’

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerin ‘Bocce Heyecanı’

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu’nda ‘Bocce Heyecanı’

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gerze Haşim Zehra Tarı Ortaokulu tarafından yürütülen, koordinatörlüğünü Türkçe Öğretmeni Güneş Demir‘ in üstlendiği ‘Bocce Eğlence’ projesinin açılışı yapıldı.

Açılış kurdelesini İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Hakan Yenice, Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Abanoz’un kestiği Bocce Eğlence Projesine ilgi yoğundu.

Açılıştan önce kısa bir konuşma yapan Proje Koordinatörü Güneş Demir, projenin koordinatörlüğünü yapmaktan mutlu olduğunu, proje vesilesiyle bocce sporu ile tüm öğrencilerin tanışacağını belirtti.

Demir, “Bocce Eğlence adlı projemizin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Projemiz Gençlik Spor Bakanlığı ile Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Bocce sporunun çocuklar tarafından öğrenilmesi ve akran eğitimiyle yaygınlaştırılmasıyla yürütülecek olan bir projedir.

Dünyadaki en eski spor dallarından olan ve ülkemizde de giderek yaygınlaşan bocce sporu ile projemiz vesilesiyle öğrencilerim ve diğer öğrencilerde tanışacaktır.

Okulumuz öğrencileri bocce eğitimi aldıktan sonra ilçemizdeki diğer ortaokullardaki arkadaşlarına teknik araç ve gereç desteklerini de sağlayarak bu konuda akran eğitimi gerçekleştireceklerdir.

Biliyorsunuz ki çocukların hayatında gelişimsel ve duygusal anlamda arkadaşları ile kurdukları ilişkiler çok fazla etkilidir.

İş birliği içerisinde yürütülen eğitimle bahar aylarında okullar arasında ev sahipliğini yapacağımız turnuvada müsabakalar gerçekleştirilecektir. Çok keyifli olacağını düşünüyorum. Çünkü bu oyunun açık havada oynanması arkadaşlarıyla sohbet ortamı oluşturması, sosyal bir oyun olması çocuklarımızın bu sporu mutlulukla yapmasını sağlayacaktır.

Bu anlamda bu projenin koordinatörlüğünü yapmaktan öğrencilerim adına çok mutluyum” diye konuştu.

Açılıştan sonra okul öğretmenleri de ‘Bocce’ oynayarak etkinliğe katkı sağladı.

AdminAdmin