Güncel
Giriş Tarihi : 12-05-2016 16:30   Güncelleme : 12-05-2016 16:48

Hastane Mevzusuna Açıklık Getirildi

Gerze Devlet Hastanesi ile İlgili Çıkan Haberler Üzerine Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterinden Açıklama Geldi

Hastane Mevzusuna Açıklık Getirildi
 Sinop Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier Gerze Devlet Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Alper Delier, 25 yataklı Gerze Devlet Hastanesinin kapatılarak ‘E tipi’ Entegre hastanesine dönüştürülmesi ile ilgili olarak Gazetemize yapmış olduğu Basın açıklamasında ''Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık tesisi olan Gerze Devlet Hastanesi 25 Yataklı ve D hizmet rolünde faaliyet göstermektedir. Halen 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 İç Hastalıkları Uzmanı, 2 pratisyen hekim ve 3 Diş Tabibi hastalarımıza sağlık sunumu vermektedir.   



Hastanemizde görevinden istifa, Aile Hekimliği, Başhekim Yardımcısı olarak sözleşme imzalama ve yan dal sınavını kazanan hekimlerden dolayı hekim kadrosunda azalma olmasına rağmen, sağlık hizmet sunumunun sürdürülebilirliği açısından Genel Sekreterliğimize bağlı diğer sağlık tesislerinden Gerze Devlet Hastanemize geçici görevle personel görevlendirilmeleri yapılmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ile ilgili ana branş hekimlerinin atanması için resmi girişimlerde bulunulmuştur.

Son günlerde yerel basında Gerze Devlet Hastanesinin kapatılması veya D Hizmet rolünden E2 hizmet rolüne değişikliği hakkında haberler yer almaktadır. Fakat Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun böyle bir hastane rol değişikliği yada hastanenin kapatılması yönünde herhangi bir uygulaması veya planlaması yer almamaktadır'' dedi.



hakan akbaşhakan akbaş