Güncel
Giriş Tarihi : 30-12-2016 13:40   Güncelleme : 30-12-2016 15:13

Hava soğudu, el örgüsüne talep arttı

İnci Tuhafiye Ev Hanımlarının Uğrak Noktası Haline Geldi

Hava soğudu, el örgüsüne talep arttı
İlçemiz esnaflarından Serkan İnci, kış aylarının gelmesiyle yünlü iplerin revaçta olduğunu belirterek, ev hanımlarının kaşkol, bere, patik,yelek, eldiven, boyunluk ve bebek battaniyesi gibi çeşitli kışlık kıyafetler örmek için yünlü iplere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.


Ev hanımlarının özellikle kış aylarında hobi amaçlı örgü ve dantel gibi el işi örgülere daha çok vakit ayırdığını söyleyen İnci Tuhafiye sahibi Serkan İnci ''Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi atkı, bere ve patikler için tuhafiyelere yönelen vatandaşlar yünlü iplere daha fazla talep göstermeye başladı. Kış aylarının gelmesi ve soğuk havanın kendini göstermesiyle vatandaşlar, özellikle atkı ve bere örmek için bize yöneldiler. İşlerimiz havaların soğumasıyla birlikte bu sene biraz daha erken açıldı. Yünlü ya da içeriği yün olan giysiler soğuk havalar nedeniyle daha çok tercih ediliyor'' diye konuştu.

Bayanların daha çok vakit geçirmek için yün örgü yapmayı tercih ettiklerini ifade eden İnci, “Her modelde, renkte ve kalitede ip çeşitleri tuhafiyemizde bulunmakta. Bayanlar daha çok çocuklara atkı, bere ve eldiven örmek için alıyor. Bunun yanı sıra sevdiklerine hediye etmek için kazak ve şal örmek için yün ip alan müşterilerimizde var. Hobi olarak örmeyi tercih edenlerde oluyor. Bebek ipleri ve patik için yünlü ve akrilik ipler daha çok satılıyor. İnsanlar artık daha bilinçli kaliteli, uygun ve kullanışlı ipleri tercih ediyor. Örgünün yanı sıra bebek takımları, kına, nişan malzemeleri, pijama takımları, iç çamaşırı, termal içlikler, çorap, havlu ve yazma çeşitleri de tuhafiyemizde bulunmaktadır'' dedi.

hakan akbaşhakan akbaş