Güncel
Giriş Tarihi : 08-03-2018 10:22   Güncelleme : 08-03-2018 10:30

“Hayatın gerçek kahramanları başımızın tacı kadınlarımızdır”

CHP’li Barış Karadeniz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadın erkek eşitliği vurgusunda bulundu

“Hayatın gerçek kahramanları başımızın tacı kadınlarımızdır”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, huzurlu, mutlu ve çağdaş Türkiye’nin teminatının, ‘her şeyimizi borçlu olduğumuz’ kadınlarımızın el üstünde tutulması ile mümkün olacağını söyledi. Karadeniz, “Hayatın gerçek kahramanları başımızın tacı kadınlarımızdır” dedi.

CHP’li Barış Karadeniz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadın erkek eşitliği vurgusunda bulundu. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Karadeniz’in açıklaması şöyle:

“Hayatın gerçek kahramanları başımızın tacı kadınlarımızdır. Özverinin, vicdanın, şefkat ve duyarlılığın simgesi olarak kadınlarımızın hayatın her anında ve her alanında her şeyden daha fazla büyük bir rolü ve emeği vardır. Bir arada yaşadığımız toplumu, kültürü ve millet olarak zenginliklerimizi tek başına ne bir erkek ne de bir kadın inşa etmiştir. Toplumsal gelişimin temelinde kadın ve erkeğin varlığı kadar, kadın erkek eşitliği de vardır.

Bugün, toplumsal gelişimimizi sağlama yolunun kadın erkek eşitliğine ulaşmak olduğunun bilinciyle kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanlardaki rollerini güçlendirmeliyiz. Kadın erkek eşitsizliği ve doğurduğu sonuçlar, sadece kadınlarımızı değil, hepimizi yaralayan bir meseledir. Eşitsizlik ve kadınlara yönelik ayrımcılık hepimize zarar veriyor. Kadın ve erkek eşitsizliği var oldukça, kadınlarımızın maruz kaldığı aile içi şiddet, cinsel istismar, ayrımcılık, emek sömürüsü ve mağduriyet yaşatan bir çok sorun da var olmaya devam edecektir.

Huzurlu, mutlu ve çağdaş Türkiye’nin teminatı, her şeyimizi borçlu olduğumuz kadınlarımızın el üstünde tutulması ile mümkündür. Adil ve insan onuruna yakışan, barış içinde bir geleceği ancak ve ancak kadın erkek birlikte kurabiliriz. Türk Milleti’nin milli birlik ve beraberliğini pekiştirmek, sosyal dokuyu güçlendirmek, vicdani ve ahlaki değerleri hakim kılmak için kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasi hayata daha çok katılımı sağlanmalıdır.

Kadınlarımızın Türkiye’yi çağdaşlaşma ve ileriye götürme gayretleri kararlı adımlarla sürüyor. Kadınlarımızın bu gayretleri bir insan hakları mücadelesidir. Bu mücadele kadın erkek hepimizindir. En önemlisi de yarınlara ertelenemez.

Her zaman olduğu gibi bu mücadelelerinde başımızın tacı kadınlarımızla birlikte, özgürlük, demokrasi, barış için hep birlikte olmaya devam edeceğimize yürekten inanıyor, değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor; demokratik, laik, kadın-erkek eşitliğinin esas olduğu bir Türkiye ve dünya diliyorum.”

Seda ŞengülSeda Şengül