Güncel
Giriş Tarihi : 27-07-2021 17:58

"Hayvanlarımıza Zarar Gelmemesi Tek Tesellimiz"

Dikmen'de yaşanan yoğun yağış, hayatı olumsuz etkiledi

"Hayvanlarımıza Zarar Gelmemesi Tek Tesellimiz"

Dikmen ilçesi Küçükkızık köyü’nde sel felaketinin eşiğinden dönüldü. Dün öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış, Dikmen merkez ve köylerinde hayatı olumsuz etkiledi.

Küçükkızık köyü sakinleri yoğun yağış sonrası yollarda, bahçelerde ve ahırlarında meydana gelen hasarı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Küçükkızık köyünde yaşanan felaketi Gerze’nin Sesi ihbar hattına da ulaştıran vatandaşlar, “yağmur dün akşamüzeri 16.00 ila 17.00 saatlerinde arasında dolu ile birlikte etkili oldu ve akabinde sele sebebiyet verdi. Bazılarımızın ahırları, bahçeleri maddi zarara uğradı; yollarımızda öyle. Tek tesellimiz hayvanlarımızın telef olmaması.

Köyümüzde yaklaşık 50-60 kişi yaşıyor, bayramla birlikte köyün nüfusunda çoğalma oldu. Kış için ayarladığımız yakacak odunlarımızı bile sel alıp götürdü” diye konuştular.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Dikmen Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir köylülerin mağduriyet yaşamaması adına çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Mahir, “dün etkili olan yağış sonrası menfezlerde hasarlar meydana geldi. Ekiplerimiz hasarların giderilmesi noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Yalnızca Küçükkızık köyümüz değil çevre köylerimizde yağmurdan olumsuz etkilendi. Yaşanan olumsuzluğun ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için ekiplerimiz çalışmalarını 3 gün boyunca sürdürecek” şeklinde konuştu.

AdminAdmin