Güncel
Giriş Tarihi : 01-06-2022 16:55   Güncelleme : 03-06-2022 15:58

Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı

Her ayın ilk Çarşamba günü gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı bugün Gerze Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı

Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı

AKP’ li Belediye Meclis Üyesi Ümit Akça ve CHP’ li Belediye Meclis Üyesi Süleyman Taşgın’ ın eksik katılımlarıyla yapılan Meclis Toplantısı, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ un belediye meclis üyeleri ve katılımcıları bilgilendirmesiyle başladı.

Başkan Şensoy, bir önceki meclis toplantısında kabul edilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğünün açıldığını kaydederken boş bulunan Belediye Başkan Yardımcılığı görevine Gerze Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ali Bostancı’ nın getirildiğini belirtti.

Bir önceki meclis karar özetinin tasdiki ile başlayan Meclis Toplantısı, İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi; Kapalı Çıkma Tip Projesi onaylanması talebi oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi; Sinop ili Gerze ilçesi 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişiklik dosyalarının görüşülmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

Tip Çatı Teras Kapama projesinin görüşülmesi talebi, oy birliği ile komisyona havale edildi.

Avlağısökü Konut Yapı Kooperatifinin belediye mücavir alan sınırları içerisine katılma talebi, oy birliği ile reddedildi.

4 Aralık 2019 tarihli Belediye Meclis Toplantısında da gündeme getirilen ve oy birliği ile reddedilen Avlağısökü Konut Yapı Kooperatifinin belediye mücavir alan sınırları içerisine alınmasıyla ilgili Gerze Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Harita Mühendisi Gönül Erol, “mücavir alan ile idari alan sınırları arasındaki temel fark; mücavir alan hizmet götürüp bize oy kullanmayan alanları teşkil ediyor. İdari alan da bize oy kullanan ve bizim hizmet götürmekte mükellef olduğumuz alan. Biz nüfusa göre İller Bankasından kişi sayısına göre pay alıyoruz. Mücavir alana hizmet götürdüğümüz zaman idari sınırlar içerisindeki payı mücavir alana aktarmış oluyoruz.

Kaymakamlık ile en son yaptığımız görüşmeler sonucunda bu alanların bizim mücavir alanımıza değil idari sınırımıza dahil edilmesi yönünde talep oldu. Bununla ilgili de bir referandum çalışması yapılacağı kaydedilmişti. Mücavir alan genişletmesinden ziyade referandum sonunda çıkan sonuca göre hareket edilmesine karar verildiği” şeklinde bilgilendirme yaptı.

Ek gündem maddesi olarak gündeme alınan Tabaktaş Caddesi Kot Projesinin görüşülmesi talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

AdminAdmin