Güncel
Giriş Tarihi : 06-04-2021 15:24   Güncelleme : 06-04-2021 15:42

“Her zaman, her yerde, herkes için eğitim”

Halk Eğitimi Merkezleri, “Kurslarımızla Köylerdeyiz” adlı yeni bir proje başlattı.

“Her zaman, her yerde, herkes için eğitim”

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezlerinde başlatılan bu proje ile Kırsal Kesimde ikamet eden vatandaşlara yönelik bahçecilik, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, tarım makineleri bakımı, arıcılık gibi 380’e yakın kurs programı hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kursların köy halkına tanıtılması ve kursların köylerde açılmasına destek olmaları amacıyla köy muhtarlarına mektup gönderdi. Selçuk, "Her zaman, her yerde, herkes için eğitim" felsefesi ile çalışıldığına vurgu yaparak, söz konusu çalışma ile tarım ürünlerinin üretimi ve işlenmesine yönelik açılan kursları köylülerle buluşturmak, çiftçilerin modern ve teknolojik tarım hayvancılık yöntemlerinden haberdar olmasını sağlamak, kadınların kurslarda edindiği bilgi ve becerileriyle üreten toplumda yer edinmesini sağlamak, köylülerin ev ekonomilerine destek olmak, köylülere doğru ve yerli tarım hareketini benimsetmeyi amaçladıklarını belirtti.

Gönderilen bu mektup sonrasında kursların muhtarlara anlatılması ve tanıtılması için Gerze Halk Eğitimi Merkezi’nde ‘Muhtarlarla Buluşuyoruz’ toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlker Yıldırım, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İpek Yılmaz, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterineri Burak ile bu projenin gerçekleşmesi ve köy halkına tanıtılmasında büyük görev düşen köy muhtarları katılım sağladı.

Toplantıda, 380 kursun içinde köylerde açılabilecek olan kurslar değerlendirildi.

AdminAdmin