Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2017 16:49   Güncelleme : 03-05-2017 18:03

Hiç Kimse Destek Vermedi

Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yine Hararetli Geçti

Hiç Kimse Destek Vermedi
 Başkan haricinde kimse olumlu oy vermedi

Hurma Dibi mevkiinde ki büfenin Kültür ve Turizm Derneğine tahsis edilmesi yönündeki oylamada CHP'li ve Ak Partili meclis üyelerinin 'HAYIR' oyu kullandığı oylamada Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kullandığı 'EVET' oyuyla tek başına kaldı.

Hurma Dibi mevkiinde yapılan büfenin akıbeti görüşüldü

Uzun süredir tartışmalara neden olan Hurma Dibi mevkiinde ki büfe ile ilgili geçtiğimiz aylarda ihale yapılmış aylık 13 Bin TL bedelle kiraya verilmiş ancak ihaleyi alan taraf ihaleden ''Belediye'nin şartnamedeki belirtilen hususları gerçekleştiremediği için" çekilmişti.

Büfenin akıbetiyle ilgili Mayıs ayı meclis toplantısında belediye meclis üyeleri gündeme alınan konuyu tekrar görüştü.

Gerze Kültür ve Turizm Derneği'nin, Gerze Belediyesi'nden söz konusu büfeyle ilgili taşınmaz tahsis talebinde bulunduğunu ve sağlanacak gelirin belediye bütçesine aktarılacağını söyleyen Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ''Belediye kanunu mevzuatına göre hareket ediyoruz. Büfenin İhalesini alan kişi ihaleden çekildi. Bu durumda yerin tasarrufu kanunen belediye başkanlığına geçmiş oldu. Biz de bu alanın kötü niyetli kişilerin eline geçmesinden ise Kültür ve Turizm Derneği'ne tahsis etmeyi uygun bulduk. Bu dernek üyesi arkadaşların burayı en iyi şekilde değerlendirerek Gerze'ye yakışır ailelerin gelip oturabileceği bir yer yapacağı inancındayız'' dedi.

Ak Partili Meclis üyesi Mustafa Çelik ise bu kararın siyasi bir karar olduğunu belirterek; ''Büfe ve çevresiyle ile ilgili kamuoyuyla paylaşılmış belli bir proje yok. Ne yapılacağı konusunda aydınlatıcı bilgiler verilmiyor. Neden özellikle bu dernek üzerinde yoğunlaşıldığı ise ayrı bir soru işareti. Söz konusu büfenin kötü niyetli ve karanlık kişilerin eline geçmemesi isteniyor ise inisiyatif kullanılarak aklı selim, düzgün kişilerin profiline uygun şartname şartları oluşturulabilir '' dedi.

Uzun tartışmaların ardından oylamaya sunulan gündem maddesi Ak Parti ve CHP'li meclis üyeleri tarafından kabul görmedi. Tek olumlu yönde oy veren ise belediye Başkanı Osman Belovacıklı oldu.

Günü Birlik Tesise Onay Çıktı

İlçemizin sevilen esnaflarından Selami Yiğit'in Hurma Dibi Mevkiinde yaptırmış olduğu ve bir önceki meclis toplantısında tartışmalara konu olan yapı ile ilgili olarak meclisten onay çıktı.

Gündemin diğer maddelerinde ise Belediye Halk Oyunları ve Müzik topluluğunun yurt dışına çıkış izni talebi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Diğer gündem maddesinde ise Ayrıntılı jeoteknik etüt (AJE) alanlarına ait ilave imar planlarına yapılan itiraz dilekçeleri görüşüldü. Komisyon tarafından değerlendirilen 13 itiraz dilekçesi meclis üyeleri tarafından tek tek oylandı. Komisyonun olumlu onay verdiği dilekçeler oy birliği ile kabul edildi.

Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı, alınan kararların ardından sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül