Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2023 11:16   Güncelleme : 23-05-2023 11:36

Hobi olarak başladı, ekmek kapısı oldu

Hobi olarak yaptığı gemi maketlerini, Türkiye’ nin dört bir yanındaki alıcılarıyla buluşturuyor

Hobi olarak başladı, ekmek kapısı oldu

3 çocuk babası Serkan Maden, emekli olduktan sonra memleketi Gerze’ye yerleşerek hobisini mesleği haline getirdi. Yaklaşık 20 yıl muhasebecilik yapan Maden, emekli olduktan sonra Gerze’ye yerleştiğini, hobi olarak yaptığı ahşap gemi maketlerinin de kendine bir iş kapısı açtığını belirtti.

Maden, gemi maketlerini önceleri vakit geçirmek için yaptığını, daha sonra bu işte kendini geliştirdiğini, emekli olup Gerze’ye yerleştikten sonra yaptığı maket gemileri sergilemek ve satmak için bir atölye açtığını ifade etti.

Emekli olduktan sonra memleketi Gerze’ ye yerleşerek hobisini mesleği haline getiren Serkan Maden, el emeği göz nuru gemi maketlerini sergileyip, satmaya devam ediyor.

Hobi olarak başladığı, hem ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan hem de kendisine iş kapısı açan Serkan Maden, imalatını gerçekleştirdiği gemi maketlerini Türkiye’ nin dört bir yanındaki müşterileri ile buluşturuyor. Karadeniz’ in, Sinop’ un, Gerze’ nin simgesi olan gemi maketlerini kargo ile sipariş edilen yerlere gönderdiğini belirten Maden, internet üzerinden satış yaptığını, geminin büyüklüğü ve maliyetine göre fiyatların değiştiğini belirtti.

Siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarından da ilçemizin tanıtımında büyük rol oynayan bu maket gemileri hediye etmek için sipariş aldığını belirten Maden, Gerze Halk Eğitimi Merkezi’ nde ders verdiğini de söyledi.

Tahta kasadan gemi maketine…

Çocukken tahta kasalardan kuş kafesi yaptığını kaydeden Maden, “Öğretmenler Günü için bir hediye almayı unuttum. Evin çatısında kullanılmayan tahta kasalar vardı. Bu kasalardan gemi maketi yaptım ve öğretmenlere hediye ettim. Benim hobi işi de böylece başlamış oldu. Emekli olduktan sonra Gerze’ ye yerleştim ve burada bir atölye açtım. Zamanla Gerzeliler hem bana hem de maketlerime alıştılar, sevdiler. Türkiye’ nin her yerinden müşterilerim var; sosyal medya aracılığıyla ürünlerimi sergileyip, satışını yapabiliyorum" diye konuştu. 

Adres: Çarşı Mahallesi İskele Caddesi No: 62

Instagram: ahşabınherhali

Facebook: Serkan Maden

Telefon: 0535 777 26 49

AdminAdmin