Güncel
Giriş Tarihi : 09-06-2017 12:18   Güncelleme : 09-06-2017 12:33

Hurmadibi'ndeki Büfe Üçüncü Kez İhaleye Çıkıyor

Hurmadibi’ndeki büfe üçüncü kez ihaleye çıkacak

Hurmadibi'ndeki Büfe Üçüncü Kez İhaleye Çıkıyor

Hurmadibi’ndeki büfe üçüncü kez ihaleye çıkacak. Yeni ihale, 13 Haziran Salı günü saat 11:00’de yapılacak. Üç yıl süreyle kiralanacak olan büfe, 2 bin 50 liradan açık artırmaya çıkarken, geçici teminat bedeli ise 2 bin 214 lira olarak belirlendi.

 

İlk ihale iptal edildi

İlçemiz Hurmadibi mevkiinde 14 Şubat tarihinde ihaleye çıkarılan büfenin açık artırması aylık 13 bin lira bedelle ilçemiz işletmecilerinden Selami Yiğit’e kalmıştı. Altı kişinin katıldığı ihale çok çekişmeli geçmiş, iki kişi arasında büyük bir yarış yaşanmıştı. İhalenin Yiğit’e kalmasının ardından, Gerze Belediyesi’nin şartnameyi yerine getirip büfeyi zamanında teslim edememesi nedeniyle ihale iptal edilmişti.

 

Kültür ve Turizm Derneği’ne verilmek istendi

Nisan ve Mayıs aylarında yapılan Belediye Meclisi Olağan Toplantısı’nda da gündemin ana maddelerinden birini oluşturan büfeye bir sahip bulunamamıştı. İhalenin iptal olmasından sonra Nisan ayındaki toplantıda gündeme gelen büfenin, ilçenin kültür ve sanat alanındaki etkinliğini artırmak amacıyla Gerze Kültür ve Turizm Derneği tarafından işletilmesi Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından önerilmişti. Bu önerinin ardından belediye meclis üyeleri, Kültür ve Turizm Derneği’nin büfeyi nasıl değerlendireceği konusuna açıklık getirmesi gerektiğini savunarak, konunun bir sonraki meclis toplantısına ertelenmesi gerektiği yönünde karar almıştı.

 

Başkan oylamada yalnız kaldı

Büfenin işletmesini almak isteyen Kültür ve Turizm Derneği, Mayıs ayındaki meclis toplantısında bahse konu olan büfeyle ilgili taşınmaz talebinde bulunmuş ve buradan elde edilen kazancın Gerze Belediyesi bünyesinde değerlendirileceğini savunmuştu. Belediye meclisinin oylamasına sunulan öneriye, sadece Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kabul oyu vermiş, diğer tüm Ak Partili ve CHP’li üyeler olumsuz yönde oy kullanmıştı.

 

İkinci ihaleye giren olmadı

23 Mayıs tarihinde ikinci kez 13 bin lira tahmini kira bedeli ve 14 bin 40 lira geçici teminat bedeliyle ihaleye çıkan büfeye, alıcı çıkmadı. Yüksek ücretler nedeniyle kimsenin ihaleye girmedi. İhaleye katılabilmek için ödenmesi gereken geçici teminat bedelini bir kişinin yatırdığı, ama girmekten vazgeçtiği belirtildi.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi











Erkan TaşErkan Taş