Güncel
Giriş Tarihi : 24-03-2017 16:18   Güncelleme : 24-03-2017 20:42

Hurmadibindeki Büfenin İhalesi İptal Edildi

Hurmadibi mevkiindeki büfenin ihalesini üç yıllığına aylık 13 bin lira bedelle kazanan Selami Yiğit, bu tutarı ödeyemeyeceğini belirterek ihaleyi tek taraflı olarak feshetti

Hurmadibindeki Büfenin İhalesi İptal Edildi

Hurmadibi mevkiindeki büfenin ihalesini üç yıllığına aylık 13 bin lira bedelle kazanan Selami Yiğit, bu tutarı ödeyemeyeceğini belirterek ihaleyi tek taraflı olarak feshetti.

 

Geçtiğimiz ay Gerze Belediyesi tarafından 500 liraya açık artırmaya çıkarılan büfenin ihalesine altı kişi katılmış, ihale 13 bin lirayla ilçemizin sevilen işletmecilerinden Selami Yiğit’e kalmıştı. Restleşme sonucu fahiş fiyatlara ulaşan kira bedelini ödeyemeyeceğini belirten Yiğit ise, ihale tarihinden bir ay sonra belediyeye başvurarak ihaleyi fesih kararı aldı.

 

Şimdi ne olacak?

İhalenin feshi sonrasında “Belediye İhale Kanunu”na göre, mevcut yerin daha düşük bir bedelle yeniden ihaleye çıkartılmasının önüne geçiliyor. Dolayısıyla Gerze Belediyesi yeniden bir ihale dahi açmış olsa, açık artırma başlangıç bedeli 13 bin lira mı olacak?

 

Resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise, fahiş bedelle alıcısını bulan Hurmadibi mevkiindeki büfenin yeniden ihaleye çıkartılmayarak, Gerze Belediyesi bünyesinde değerlendirileceği ve Gerze Belediyespor’un kullanımına tesis edileceği söyleniyor.


İhale haberi için tıklayın:

Erkan TaşErkan Taş