Güncel
Giriş Tarihi : 28-01-2023 14:28   Güncelleme : 29-01-2023 00:26

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gerze’ de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere ilçemize geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gerze’ de

İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Gerze’ ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gerze’ de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

İlk olarak Gerze Belediyesini ziyaret eden Bakan Soylu, burada Gerzelilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Gerze Belediye ziyaretinin ardından İlçe Danışma Meclisi Toplantısının yapılacağı Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezine geçen Bakan Soylu, burada Gerzelilere hitap etti.

Yoğun kalabalık ve ilgi nedeniyle Kültür Merkezinin önünde yapılan toplantı da Bakan Soylu, Gerzelilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın selamını iletti.

‘NEREDE BU DEVLET YOK; ALLAH DEVLETE, MİLLETE ZEVAL VERMESİN SÖZÜ VAR’

Gerze’ ye İlçe Danışma Meclisi Toplantısının yanı sıra hayırlı bir adım atmak için de geldiklerini belirten Bakan Soylu, “Kıymetli Gerzeli hemşehrilerim, Gerze’ ye hem İlçe Danışma Meclisi Toplantısına iştirak etmek için katıldık, hem de sizlerin önünde gerçekleştireceğimiz hayırlı bir adımımız var. Uzun yıllar önce Gerze’ ye geldik, geçtiğimiz sene de Sinop’ a sel felaketi nedeniyle geldik. Hem Bozkurt, hem Sinop’ ta hem Bartın’ da Allah bir daha bizleri böyle bir afetle sınamasın.  

Siyah beyaz televizyonlarda seyrederken memleketin bir yerinde afet olurdu, muhabir mikrofonu vatandaşa uzatırdı. Derdi ki haliniz nedir? Derlerdi ki ‘Bu devlet nerede?’ Biz tek bir söz duyardık: Devlet nerede? Şimdi Recep Tayyip Erdoğan’ ın liderliğindeki Türkiye’ de ‘Bu devlet nerede?’ sözünü duyuyor değiliz. ”

CUMHURİYETİN 100. YILINDA DAĞLARDA BİR TEK TERÖRİST KALMAYACAK

“Bu ülkede evlatlarımızı ay yıldızlı tabutlarla memleketlerine uğurluyorduk, birileri bize meydan okuyordu. Suriye’ de biz devlet kuracağız diyorlardı. Biz ne yapacağız? İHA’ mız, SİHA’ mız yok. Biz ne yapacağız? Terörü nasıl bitireceğiz?

Recep Tayyip Erdoğan 2002 yılından itibaren Savunma Sanayinde millilik ve yerlilik oranını %20’ den %80’ e getirdik. Eğer olmasaydı, biz bu mücadeleyi verebilir miydik?

Bugün terörle mücadelede de itibarımızı kaybetmedik. Bu ülkenin doğu ve güneydoğusunda saat 4’ ten sonra sokaklara çıkamıyorduk. Bugün birileri yine öyle olsun istiyor. Terör hakim olsun, onlarla masanın altında birlik olmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki, “hangi terör varsa biz serbest bırakacağız”, bu büyük aziz millet size izin vermez.

29 Ekim 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında dağlarda bir tane terörist kalmayacak, bu defteri kapatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün dağlarda tek tek seçiyoruz, şunu söylemek istiyorum ülkemizde, milletimizde ve kendinizde Ayasofya’ nın minaresi kadar dik olun ve gurur duyun.”  diye konuştu.

DEVA PARTİSİ GERZE İLÇE BAŞKANI VE EKİBİ AK PARTİ’YE KATILDI

Bakan Soylu’ nun yaptığı konuşmanın ardından, Gerze DEVA Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim ve bazı üyeler ile birlikte partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçti. Toplamda AK Parti'ye 100 yeni üye kaydı yapıldı. Partiye katılım sağlayan DEVA Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim'in rozetini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taktı.

İstifa eden İlçe Başkanı Gülsevim, “Özlemim sen olacaksan yansın yüreğim demiş Fatih Sultan Mehmet Han; biz de özlemimiz Gerze olacaksa, özlemimiz Sinop olacaksa ve özlemimiz Türkiye olacaksa yansın bu yürekler dedik ve bir yola çıktık.

Vatan evlatlarının nöbet tuttuğu bölgelerde konumlandırılamayan Truva atı olan partiden istifa ediyor ve aranızda bulunmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yapılan İlçe Danışma Meclis Toplantının ardından Boyabat Hükümet Konağının açılışını gerçekleştirmek üzere ilçemizden ayrıldı.

AdminAdmin