Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2021 10:59   Güncelleme : 04-10-2021 11:15

İçişleri Bakanlığı saldırıdan PKK’yi sorumlu tuttu

Şenyayla - Sağgöze'de başlatılan ve Eren Bülbül'e ithafen 'Eren' ismi verilen operasyonla ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bilgiler verdi

İçişleri Bakanlığı saldırıdan PKK’yi sorumlu tuttu

2 Ekim Cumartesi günü, Bingöl’ün Genç ilçesi Yolçatı köyü’nde elektrik şirketine ait aracın geçici sırasında yoldaki patlayıcının patlaması sonucu iki işçi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı saldırıdan PKK’ yi sorumlu tuttu.

İçişleri Bakanlığı’nın Cumartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün saat 11.00 sıralarında Bingöl'ün Genç ilçesi Yolçatı Köyünde yaşanan elektrik arızasını gidermek için giden Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş'ye ait aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 işçi şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Bombalı saldırının ardından güvenlik güçlerimizce bölgede bölücü terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Önümüzdeki bahara çıkana kadar operasyonlarımız kararlı bir şekilde bütün coğrafyamızda devam edecek”

Diyarbakır, Bingöl ve Muş'u içine alan bölgede operasyon başlatıldığını ve Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve koruculardan oluşan 2,520 personel ve 124 operasyonel timin operasyonlarda yer aldığı; Şenyayla - Sağgöze'de başlatılan ve Eren Bülbül'e ithafen 'Eren' ismi verilen operasyonla ilgili bilgi veren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Sağgöze ve Şenyayla'da operasyon yapacağız da başka yerde devam etmeyecek anlamı çıkmasın. Buradan sadece bu işin başlangıcını verdik. Bölgemizde, hangi bölgede hangi noktada operasyona ihtiyacımız varsa bunların hepsi planlandı" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı (AA) ve Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberlerine göre Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Planlandığı şekilde coğrafyanın hiçbir alanında tek bir metrekare boşluk kalmayacak şekilde arkadaşlarımız kararlı bir şekilde Iğdır'dan, Diyarbakır'a, Şanlıurfa'dan Van'a, Hakkari'den Kars'a kadar bütün coğrafyada tek bir unsur kalmayana kadar bu kışı da sahada terörle mücadele geçirecekler. Bugün ilkini başlattık yarın Tunceli bölgesinde 15 gün sonra Şırnak'ta 20 gün sonra Hakkari'de eş zamanla birden çok ilde birden başlar."

"Önümüzdeki bahara çıkana kadar operasyonlarımız kararlı bir şekilde bütün coğrafyamızda devam edecek" diyen Ersoy, 8 bin 162 küçük, orta, büyük ölçekli operasyon yapılmasının planlandığını açıkladı.

Kaynak: BBC NEWS

AdminAdmin