Güncel
Giriş Tarihi : 05-10-2020 14:10   Güncelleme : 09-10-2020 12:07

"İhtiyaç Sahipleri Ortada Kalıyor"

Gerze Balıkçılar Kooperatifi, Töngel Sokağında bulunan balıkçı barınağında yaşadıkları problemleri dile getirdiler

"İhtiyaç Sahipleri Ortada Kalıyor"

Gerze Balıkçılar Kooparatifi Başkanı Serdar Midilli ve yönetimi, Hacıselli Köyü Töngel Sokağı mahallesindeki balıkçı barınağında yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklama yaptı.

Kooperatif Başkanı Serdar Midilli, konuyla ilgili önlem alınması için makamlara gerekli girişimlerde bulunduklarını belirterek, “burada her kafasına esen kontrolsüzce yapılanma işine giriyor, kulübe yapıyor, iskele yapıyor, barınağın içine beton atıyor” dedi.

Serdar Midilli açıklamasının devamında, “Burada derme, çatma kulübeler yapılıyor, bu da balıkçı barınağının amacının dışına çıkılması anlamına geliyor. Burada ki bu çarpık yapılaşma gerçek ihtiyaç sahiplerini ortada bırakıyor, onlara zarar veriyor.

Burada gece âlemciler toplanıp alkol alıyorlar, her türlü sıradışı olay meydana geliyor. Birçok arkadaşımızın kayıklarından birçok değerli malzeme çalındı, yine bir arkadaşımızın kayığı yakıldı.

Buraya dışarıdan gelen kişiler alkol şişelerini, şişe kırıklarını ortada bırakıp gidiyorlar. Gece yapılan ses kirliliğinden ziyade bir de görüntü kirliliği oluyor. Konuyla alakalı şikâyetlerde bulunduk ama gelinen nokta maalesef ortada.

Biz yönetim olarak, İl Tarım Müdürlüğü, Milli Emlak’a giderek burayla ilgili önlem alınması noktasında girişimlerde bulunduk . Geçte olsa Karayollarının burası ile ilgili işlem başlattığını öğrendik. Bu balıkçılar olarak bizleri mutlu etti.

Burası her ne kadar bir balıkçı barınağı olarak kullanılıyor olsa da biz Töngel Sokağı sakinleri olarak barınağın yanında ki mahallede ikamet ediyoruz. Burada ki yanlışlıklar mahalle sakinleri olarak bizleri de rahatsız etmektedir” diyerek yetkililerin burayla ilgili işlemleri bir an önce tamamlayarak, barınağın Gerze Balıkçılık Kooperatifine devrinin yapılmasını istediklerini belirttiler.

AdminAdmin