Güncel
Giriş Tarihi : 21-01-2016 16:29   Güncelleme : 21-01-2016 16:13

İki Bölümün Kapatılmasına Karar Verildi

Önemli Kararların Alındığı İl İstihdam Kurulu Toplantısında İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İki Bölümün Kapatılması Kararı Alındı

İki Bölümün Kapatılmasına Karar Verildi
 Sinop  Valisi  Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA Başkanlığında Valilik Toplantı salonunda 2016 yılının ilk İstihdam Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

İlçemiz Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bülent Bayraktar'ın da katıldığı toplantıda istihdama yönelik önemli kararlar alındı.

 İlimizdeki istihdam ve işgücü uyum hizmetleri ile ilgili uygulamalar, katkıları ve yapılan uygulamaların değerlendirilmesi ile ilgili kurul üyelerinin sekiz ana başlıktaki görüşleri onaya sunuldu.

2015 yılı eğitim planında yer almayan ancak gelen talepler doğrultusunda 2015 yılı Aralık ayı içerisinde açılan Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, Trikotajcı/Endüstriyel Örmeci Kursları onaylanırken, Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde “Hasta ve Yaşlı Hizmetleri” alanı ile “Hasta Bakımı”, Boyabat Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde“ Adalet” alanında Zabıt Katipliği ile İnfaz ve Koruma dalı, “İnşaat Teknolojisi” alanında Ahşap Yapı Sistemleri, Beton Çimento ve Zemin Teknolojisi ile Betonarme Yapı Sistemleri dalları, Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Lisesinde İmam Hatip Lisesi bölümünün açılmasına karar verildi.

Boyabat Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde “Bilişim Teknolojileri” alanındaki Web Programcılığı, Dikmen Ercüment Türkmen Çok Programlı Anadolu Lisesinde “Muhasebe ve Finansman” alanındaki Bilgisayarlı Muhasebe, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Tekstil Teknolojisi” alanındaki İplik Üretim Teknolojisi dalı ile “Ulaştırma Hizmetleri” alanındaki Lojistik dalı, Türkeli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Giyim Üretim Teknolojisi” alanındaki Kadın Giyim Modelistliği dallarının kapatılmasına karar verildi.

Bakanlar Kurulu tarafından Çok Tehlikeli Meslekler olarak belirlenen 40 Meslekte çalışanların 26 Mayıs 2016 tarihinde bitecek olan belgelendirme sürelerinin dolması sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve İŞ-KUR’un koordineli çalışmalarına başlanarak çalışanlara MYK sertifikalarının verilmesi ise karara bağlandı.

Aktif İşgücü Programları kapsamında Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenen 2015 yılına ait Meslek Edindirme Kursları, Toplum Yararına Programlar, Girişimcilik ve İşbaşı Eğitimi ile ilgili eğitim planları onaylandı. İlin iş gücü ve mesleki eğitim ihtiyacını belirleyebilmek için “İşgücü Piyasası Araştırma Anketi” uygulanması karara bağlandı.

Ayşenur Havva GÜNDÜZ’ün kendi işini kuracak engellilere yönelik olarak hazırladığı “ Ayşenur Çiçekcilik” Projesi ise karar için İŞ-KUR Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere onaylandı.

Toplantıya Vali ÖZATA ÇETİNKAYA’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Bülent OKTAY, MYO Müdürü Doç. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bülent BAYRAKTAR, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun DELEN, İŞ-KUR İl Müdürü Asaf ÇALIŞIR, İl Ticaret Müdür Vekili Hasan BAYRAK, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol DERİCİ, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Genel Sekreteri Emrah GÜZEL, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol ALEVLİ, TÜRK-İŞ Temsilcisi Orhan AL, HAK-İŞ Temsilcisi Nermin YILMAZ katıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül