Güncel
Giriş Tarihi : 09-06-2020 10:18   Güncelleme : 09-06-2020 11:14

İl Özel İdare Genel Meclisi Toplandı

Sinop İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi yoğun bir gündemle toplandı

İl Özel İdare Genel Meclisi Toplandı

Covid-19 salgını kapsamında yaklaşık iki ay oturuma ara veren İl Genel Meclisi, Başkan Yakup Üçüncüoğlu önderliğinde tam kadro meclis üyelerinin katılımıyla başladı.

Başkan Üçüncüoğlu yapmış olduğu konuşmasında “İçinde bulunduğumuz süreç dolayısıyla gerek dünyada gerekse ülkemizde sağlımızı ve günlük hayatımızı tehdit eden Covid-19 virüsü hasebiyle bir süre tüm dünyada olduğu gibi çalışmalarımız kısmi olarak sekteye uğramıştır.

Devletimizin iradeli tavrı ve milletimizin topyekûn mücadelesi bu süreci başarılı şekilde atlatmamızı ve “yeni normal” hayatımıza başlamamızı sağlamıştır. İlimiz genelinde de yapılan çalışmalar neticesinde maalesef kayıplarımız olmasına rağmen iyi bir şekilde süreci yönettiğimizi düşünüyorum.

Bu virüs ile mücadele sırasında hayatını kaybeden başta sağlık çalışanları, emniyet teşkilatı mensupları olmak üzere tüm kamu çalışanlarına rahmet dilerken; Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Cenab-ı Allah’tan rahmet diler yakınlarına sabır ihsan etmesini temenni ederim.

Adeta ölümü göze alarak kahramanca bu süreçte ülkesine hizmet eden tüm kamu personeli ve tedarik zinciri çalışanlarına da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim.

Değerli Meclis üyeleri, bu süreçte meclis ve komisyon toplantılarımıza ve çalışmalarımıza ara vermek zorunda kalıp gerekli hizmetleri bir süreliğine yavaşlatma ve erteleme yoluna gittik.

Yine bu süreçte Eski Atatürk Devlet Hastanesini de hizmete hazır hale getirip Korona Virüs hastalarıyla kapasitesi dolma riski olan yeni hastanemizin de daha rahat hizmet vermesini sağladık. Hazır hale getirdiğimiz Eski Atatürk Devlet Hastanesi hem risk dönemlerinde fayda sağlayacak olup hem de ilerde fizik tedavi alanında hizmet vermesi planlanmaktadır.

Pandemi ile mücadelede başarı elde etmemiz ve “yeni normal” hayatımıza başlamamız ile birlikte çalışmalarımıza da kaldığımız yerden iştiyakla devam edeceğimizin altını çizmek istiyorum.

Sizlerle bu süreçte yeniden bir arada olacağımıza ve ortak hislerle çalışmalarımıza devam edeceğimize en kalbi duygularla inanmaktayım. Bu yeni sürecin ülkemiz, milletimiz ve özelde de Sinoplu hemşerilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. En derin saygı ve sevgilerimi sunar, tüm Meclis çalışmalarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin