Güncel
Giriş Tarihi : 24-12-2020 14:26   Güncelleme : 24-12-2020 15:05

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Duyuru

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kesilen yaşlı çam ağaçları ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren bir duyuru yayınladı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Duyuru

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kesilen tarihi çam ağaçlarıyla ilgili oluşan polemiklere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yanıt geldi.

Kesilen ağaçlar ile ilgili gerek sosyal medyada oluşan polemik gerekse 21 Aralık 2020 tarihinde Gerzenin Sesi Gazetesinde yapılan haber doğrultusunda ilgili kurum açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Gerze Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

“ KESİLEN YAŞLI ÇAM AĞAÇLARI HUSUSUNDA DUYURU

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binamız önündeki ağaçların kesimi hususunda ilgili merci ve kurumlarca izin ve görüş alınmış olup, mühendislerce yapılan inceleme sonucunda ağaçların binanın yakınında olması ve yaşlı olması sebebiyle ilçemizde yaşanan lodos rüzgârı gibi şiddetli rüzgârlarda yıkılma tehlikesi göstereceği tespit edilmiştir

Aynı doğrultuda yaşlı ağaçların tescilli tarihi hizmet binası çevresinde tehlike arz etmesi, iş sağlığı ve güvenliği, daireye ziyarete gelen vatandaş sağlığına tehlike oluşturması ve köklerinin tescilli tarihi hizmet binası olmak üzere alanı çevreleyen duvarlarda ve merdivenlerde çatlaklar oluşturması tespit edilmiştir.

Söz konusu yaşlı çam ağaçlarının kesilme işlemlerinin bu doğrultularda mevzuata uygun olarak gerçekleştiğini belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

21 Aralık 2020 tarihinde gazetemizde yayınlanan haberin linki

 https://www.gerzeninsesi.com/siyaset/chp-ilce-orgutu-yetkililerden-aciklama-bekliyor-h10219.html

AdminAdmin