Güncel
Giriş Tarihi : 22-09-2015 14:40   Güncelleme : 22-09-2015 14:39

İlçe Müftüsü Işık Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı

Gerze Müftüsü Ali Işık Kurban Bayramının fazileti ve dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bir açıklama yaptı

İlçe Müftüsü Işık Kurban Bayramı Mesajı Yayınladı
 Gündelik hayatın gelip geçici hevesleri arasında yer yer ihmallere maruz kalan Rabbimiz (c.c) ile ilişkimiz bu mübarek günlerin feyz ve bereketiyle yeni bir heyecan kazanmaktadır.
 
 Bu günler  Hz. İbrahimden  Peygamber efendimiz (s.a.s) kadar rabbimizle olan yakınlığımızı belirleyen müstesna günlerdir. Kurban vesilesiyle her birimiz Cenab-ı Allah’a daha fazla yakınlaşma fırsatları arıyoruz. Kur’an-ı Azimüşşan ve Sünnet-i Nebevi’de her fırsatta te’yid edildiği gibi, , anne ve babalarımızı ihmal etmeyerek, konu komşuyu gözardı etmeyerek, ahde vefayı unutmayarak, sorumluluk sahibi olduğumuz insanlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirerek... Müslüman olarak Allah’a olduğu kadar insanlığa hatta tüm mevcudata karşı da büyük sorumluluklarımız vardır. Bayram, bu sorumluluklarımızı hatırlama ve aynı zamanda da bu adımları atma konusunda hepimize yeni bir bilinç yüklemektedir.

 
 Gönül coğrafyamızda ve âlem-i İslâm'da cereyan eden katliamların ve terör olaylarının sona ermesi için bu mübarek günler hürmetine  rabbimizin yardımlarını diliyoruz.
Bu duygular içinde  sevgili  hemşehrilerimizin, tüm İslâm âleminin mübarek Kurban  Bayramını kutluyor, bu bayramın iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize, dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Seda ŞengülSeda Şengül