Güncel
Giriş Tarihi : 22-04-2016 15:19   Güncelleme : 22-04-2016 15:41

İlçe Tarım Müdürlüğü Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesiyle ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

İlçe Tarım Müdürlüğü Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Gerze İlçe Tarım Müdürlüğü, genç çiftçiler için hibe desteği başvuruları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gerze İlçe Tarım Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilere verilecek olan 30 bin lira hibe desteği programı hakkında bilgilendirme yaptı.

İlçe Tarım Müdür Vekili Özbay Akkaş, Su Ürünleri Mühendisi Alparslan Yavuzcan ve Veteriner Hekim Ahmet Güven Müftülük Toplantı Salonunda, çiftçilere hibe programını ve şartlarını anlattı.

Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, devletten 30 bin lira hibe desteğini alma şartları konuşuldu. Akkaş, Yavuzcan ve Güven bilgilendirme toplantısının ardından çiftçilerden gelen soruları yanıtladı.

Yavuzcan, toplantıda öncelikle hibe desteği başvurularının başladığını kaydederek: “Genç çiftçiler için hibe desteği başvuruları 13 Nisan tarihinde başladı ve başvurular 12 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Başvurular belli şartlar kapsamında kabul edilecek, 18 yaşından gün almış olmak ve 41 yaşından gün almamış olmak başlıca şartlardan biri. Başvuru yapanın sigortası olmayacak sadece çiftçi bağkuruna tabi olabilir” dedi.

Yavuzcan, genç çiftçilerin belli projelerle hibe desteği başvurusunda bulunabileceğini ifade ederek: “Çiftçilerimiz 30 bin lira hibe desteğinden yararlanmak için projeleriyle birlikte gelecekler. Bu projeler; tarım, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığı, arıcılık vs. hakkında olabilir” diye konuştu. Yavuzcan, yapılabilecek projeleri şöyle sıraladı: “Büyükbaş-küçükbaş hayvancılığı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, tavuk üreticiliği, kapama meyve tesisi projesi, ipekböcekçiliği, iç ve dış mekan süs yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi.”

BAŞVURU YERLERİ VE TARİHLERİ

Başvurular 13 Nisan 2016 tarihinde başladı ve 12 Mayıs 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona eriyor. Başvurular öncelikle, Bakanlık tarafından hazırlanan web tabanlı yazılım (gencciftci.tarim.gov.tr) programından yapılır. Başvuru dokümanları yazılım programından çıktı olarak alınır. Genç çiftçiler çıktıları, projeyi ve istenilen belgeleri, Gerze İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır. Başvurunun tamamlanmış olması için dosyanın bizzat elden teslim edilmesi şartı aranıyor.

 

Seda ŞengülSeda Şengül