Güncel
Giriş Tarihi : 11-07-2020 16:32   Güncelleme : 11-07-2020 17:01

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Duyurdu: %70 Hibe Destekli Tarımsal Projelere Müracaatlar Başlıyor

Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi” kapsamında %70 Hibe Desteği verilecek yatırım konularını duyurdu

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Duyurdu: %70 Hibe Destekli Tarımsal Projelere Müracaatlar Başlıyor

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında hibe verilecek yatırım konuları;

1- Sera Kurulumu,

2- Mantar Tesisi Kurulumu,

3- Ceviz Bahçesi Kurulumu,

4- Arıcılar İçin Elektrikli Tel Çit Yapımı,

5- Arıcılar İçin Ekipman Alımı,

6- Tarım Alet ve Makine Alımı(Slaj Makinesi, Yem Karma Makinesi ve Yem Kırma Makinesi),

7- Çadır Ahır veya Ağıl Yapımı,

8- Ahır veya Ağıl Rehabilitasyonu olarak belirlendi.

  1. Yatırım sağlanacak konu başlıklarında 1. Hibe Çağrısına 16.07.2020 tarihinde çıkılması; müracaatların, hibe çağrısına çıkılan günden/tarihten itibaren çağrının sonlanma tarihine (30.07.2020) kadar süresi içerisinde yapılması gerekiyor.Ayrıca Hibe Çağrı ilanında belirtilen son müracaat tarihinden sonra yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacak.
  2. Gerze genelinde belirlenen proje köylerinden yapılacak müracaatlar, Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacak, her bir müracaatçı yukarıda belirtilen proje konu başlıklarından sadece bir proje konusunda müracaat hakkına sahip olacak.
  3. Bireysel Yatırımlarda, Hibe Çağrı Kılavuzunda belirtilen şartları taşıyanlar müracaat hakkına sahip olacak ve 100 üzerinden puanlamaya tabi tutularak asıl ve yedek listeler belirlenecek.Belirlenen listeler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayından sonra Gerze Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde askı ve ilana çıkarılacak.
  4. Asıl listede olup hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan ancak sözleşme imzalamayan veya zamanında sözleşme imzalamak için müracaat etmeyen üretici/yetiştiricilerin yerine belirlenen yedek listeden müracaatçılar puan üstünlüğü sırasına göre çağrılarak sözleşme imzalayacaklar.
  5. 2020 yılı proje konularında (Bireysel Yatırımlarda) hibe oranı % 70 olacak, % 30 katkı ve KDV ise yararlanıcılar tarafından karşılanacaktır. (Örnek; 30.000,00 TL Makine Ekipman alımında desteklenecek miktar 30.000,00 X % 70 = 21.000,00 TL, yararlanıcı katkısı 9.000,00 TL + 2.400,00 TL % 8 KDV=11.400 TL şeklinde)
  6. Üretici/yetiştiricilerin müracaatlarının sağlıklı ve aksaklığa meydan vermeyecek şekilde yapılmasının sağlanması bakımından destek (başvuru evraklarının hazırlanması vb. gibi) verilmesi proje hedeflerine ulaşılmasında önemli olacak.
  7. 2020 yılı bütçesinin belirlenen usul ve esaslar dâhilinde kullanılması projede başarıyı ve en önemlisi beraberinde, önümüzdeki yıllarda Bakanlık ve IFAD'dan (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) daha fazla ödenek tahsisi talep edilmesini sağlayacak; bu bilinçle, ayrıntılı bilgi talep edilmesi durumunda, Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibatta olunması gerekli.
  8. Başvurular Hibe Çağrısının yapıldığı tarihten itibaren başlayacağından, projeler için hazırlanan belge ve dokümanlar resmi web sitesi sinop.tarimorman.gov.tr adresinden yayımlanacak.
  9. Programın aksaması ve hibe çağrı tarihinin değişmesi halinde ayrıca bilgilendirme yapılacağı belirtildi.
AdminAdmin