Güncel
Giriş Tarihi : 04-01-2023 12:27   Güncelleme : 07-01-2023 11:10

İlçemizde Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Göreve Başladı

Gerze İlçe Müftülüğü bünyesindeki Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda Vaiz Merve Salih göreve başladı

İlçemizde Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Göreve Başladı

Gerze İlçe Müftülüğü yapmış olduğu birçok etkinlik ve sosyal sorumluluk projeleri ile gündeme geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak görev yapan Gerze İlçe Müftülüğü yapmış olduğu projelerle gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle yaz aylarında yapmış olduğu faaliyetlerle çocukların kötü yola düşmesinin önüne geçmeyi hedefleyen Gerze İlçe Müftülüğü bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Merve Salih göreve başladı.

İlçemizde göreve başlayan Merve Salih, ilçede yaşayan bayanlarla özel olarak ilgilenerek dini konularda merak ettiği her şeyi kendisine sorabilecek.

Merve Salih Gerze’ de yaşayan bayanlar için verilecek olan sohbet toplantıları, vaazlar ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak.

İlçe Müftülüğü olarak ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Huzurevi, öğrenci yurtları gibi birçok kurumla dirsek temasında olduklarını ve bu kurumlarda da sohbet gerçekleştirdiklerini kaydetti.

HER ÇARŞAMBA KADINLARA YÖNELİK SOHBET

Sorunlara çözüm bulmak için uğraştıklarını belirten Salih, sorunların çözümü noktasında diğer kurumlarla da iletişim halinde olduklarını, gerek duyulan durumlarda yönlendirme yaptıklarını söyledi.

Aile konusundaki hassasiyetini dile getiren Salih, “amacımız Gerze’ de yaşayan bayanlara dini görevlerini doğru bir şekilde anlatmak olacak. İlçede yaşayan birçok kadın bulunuyor elimizden geldiğince herkese yardım etmeye çalışacağız. İlçe müftülüğünde bulunan büromuza gelerek merak ettikleri konuları bizimle paylaşabilirler.

Her Çarşamba saat 14.00’ de Merkez Yeni Cami Toplantı Salonunda hanımlarımıza yönelik sohbet düzenliyoruz. Buradan hareketle Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktayız.

Kuruluş amaçlarımız doğrultusunda aile, kadın, çocuk, genç ve yaşlı konu başlıkları altında programlar düzenlemeyi, projeler üretmeyi, farkındalık oluşturmayı, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Merve Salih evli ve 1 çocuk annesidir.

AdminAdmin