Güncel
Giriş Tarihi : 15-08-2017 10:02   Güncelleme : 15-08-2017 11:01

İlçemize 'MOBESE' Sistemi Kuruluyor

İlçemizde 12 noktaya 'MOBESE Kamerası' yerleştirme çalışması başlatıldı

İlçemize 'MOBESE' Sistemi Kuruluyor
 Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ilçemizin önemli 12 noktasına MOBESE Kamera sistemi kuruluyor.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, insanların can ve mal güvenliğini sağlamak, toplumun ortak kullandığı alanların güvenliğini temin etmek için MOBESE çalışmalarına hız verdiklerini, bu kapsamda da ilçemizde 12 nokta belirleyerek, bu noktalara kamera sistemi kurmak için çalışmalara başladıklarının bilgisini gazetemizle paylaştılar.

Emniyet yetkilileri, daha az polisle daha çok hizmet sağlayıp, hem önleyici polislik anlamında hem de suç sonrası delillerin toplanması ve faillerinin yakalanması için önem arz edecek olan MOBESE sistemiyle halkın güvenliğini tehdit eden unsurların 24 saat tespit edilerek güvenlik güçleri birimlerinin elinin güçleneceğini aktardılar.

Teknolojinin imkanlarını, insanların güncel hayatlarını güzelleştirmek ve güven içinde yaşamalarını sürdürmeleri için kullandıklarını ifade eden emniyet yetkilileri, kurulan kamera sistemlerinin  insanların özel yaşamlarını etkilemeyecek şekilde konuşlandırılacağını ayrıca belirttiler.

Kameraların montajını üstlenen KAREL Firması Kent Güvenlik Sistemleri yetkilisi Hüseyin Cem Aşıcı'nın, yapılan çalışmalarla ilgili verdiği teknik bilgilere göre, kameraların bazıları 360 derece dönebilen görüntü kayıt kalitesi yüksek son teknoloji ürünü cihazlar olduğunu söyledi.

Aşıcı, yaptığı açıklamada; ''İlçe merkezinde 12 noktaya yerleştirilecek olan kameralar dışında şehir giriş - çıkışı olmak üzere ayrı iki noktaya da plaka tanıma sistemi konumlandırılacak. Yeni kameralar ASELSAN'da üretilmiş olup tamamen yerli malı cihazlardır'' dedi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül