Güncel
Giriş Tarihi : 14-04-2019 16:28   Güncelleme : 14-04-2019 19:03

İlk belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

İlk Belediye Meclis Toplantısında "Bütçe Tartışmaya" Açıldı

İlk belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin Ardından Belediye Başkanı Seçilen Cevat Şensoy ve Belediye meclis üyeleri bugün ilk meclis toplantısını yaptı.

Yasalara göre mazbata alımının beş iş günü sonrasında toplanması gereken meclis bugün belediye meclis toplantısında Başkan Cevat Şensoy’un başkanlığında gerçekleşti.

Öncelikle Atatürk Büstüne Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un Büste sunduğu çelengin ardından Gerze Belediyesine gelerek toplanan 6 Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ( Fatih Öz, Av. Hamide Ceren Erdoğan,Ümit Akça, Mustafa Doruk, Ahmet Kalfaoğlu, Alaattin Baş) ve Beş CHP’li Meclis Üyeleri (İsmail Hakkı Şahin, Emel Büyükkaymakcı, Ercan Çelebi, Uğur Akın, Süleyman Taşgın) ilk defa meclis toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantı da CHP İlçe Başkan V. Grup Başkanı Hüseyin Şahin ve Ak Parti İlçe Başkanı Grup Başkanı Vahdettin Özdemir ve çok sayıda Gerzeli toplantı salonunu doldurdu.

Toplantı iyi dilek ve temennilerle açılırken, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve Ak Parti Grup Başkanı Vahdettin Özdemir tarafından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Emel Büyükkaymakcı’nın doğum günü olması hasabiyle güzel bir jest yapılarak doğum günü pastası salona getirilerek pasta kesildi. Kendisine sağlık, mutluluk temennisinde bulunuldu.

Toplantıda öncelikle komisyon üyeleri belirlendi. Ardından Belediye Bütçesi okundu. Okunan Bütçeye göre Gerze Belediyesinin ortalama 2 Milyon TL tahakkuk edilen ama tahsil edilemeyen alacağının olduğu açıklandı.

Belediyenin Borç ve Alacakları Tartışma Yarattı

Toplantıya katılan katılımcılar ve Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir Belediye Başkanına ve Muhasebe Müdürüne önceki dönemden bu döneme aktarılan borç toplamını sorarken, Gerze Belediyesinin SGK, Emekli Sandığı, İller Bankasına yapılandırmalar dahil yaklaşık 28 Milyon borcu olduğu öğrenildi.

Ayrıca Gerze Belediyesinin bir önceki dönemden bugüne ödemesi gereken yaklaşık 750 bin ile 1 milyon arasında borcunun olduğu belirtildi.

Katılımcılar, başkana sokaktaki vatandaşın kafasının karışmaması adına Belediyenin net toplam borcunun veya alacağının ne kadar olduğunun bir an önce kamuoyuna açıklaması başkandan istendi.

hakan akbaşhakan akbaş