Güncel
Giriş Tarihi : 01-10-2015 09:09   Güncelleme : 01-10-2015 11:31

İlk Öğretim Haftası kutlandı

Gerze Milli Eğitim Müdürlüğünce Gazi Mustafa Kemal İlkokulun'da İlk Öğretim Haftası Kutlandı.

İlk Öğretim Haftası kutlandı

Düzenlenen törene Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutan V. Jandarma.Asb.Kd.Bş.Çvş Hakan Aydemir,İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, Gerze Belediye Başkan V. İrfan Sağır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda minik öğrenci katıldı.

Minikler, Ellerinde Hz. Muhammed ve Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim ile alakalı sözlerinden oluşan dövizler ile tören alanında yerini alırken, sırası ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk İlkokulu, Gazi M.Kemal İlkokulu ve Haşim Zehra Tarı Ortaokulu Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından tören Gazi Mustafa Kemal İlk Okulunda devam etti.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, öğrencilerin kendilerine bir emanet olduğunu belirterek; ''Yüreğimizde ki sevgiyi, belleğimizde ki bilgiyi, kişiliğimizde ki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz'' dedi.

Gelecek nesiller yetiştirme sorumluluğu altında olduklarını dile getiren Tokgöz, ''amacımız bilgiyi paylaşmanın yanında, bilgiye ulaşmanın yollarını araştırabilen bir nesil yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

Yaz süresince okulların öğrencilerin verimli eğitimine hazır hale getirildiğini vurgulayan Tokgöz, bu bağlamda, Atatürk Ortaokulu'nun çatı onarımının, Belören Ortaokulunun kalorifer kazan değişiminin, Halk eğitim merkezinin ıslak zemin değişiminin, Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesinin PVC doğramalarının değişimi, CMTAL çatı ve kalorifer tesisatının değişiminin yapıldığı ve bütün okulların boyanarak yeni eğitim ve öğretim sezonuna hazır hale getirildiğini belirtti.

Tokgöz ayrıca yapımı tamamlanan Haşim Zehra Tarı Ortaokulunun da bu yıl hizmete girdiğini kaydederek, imam hatip ortaokulunun ise bir ay içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

 Program şiirler, halk oyunları ve 1. Sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeğinin sunumu ile sona erdi.

 

hakan akbaşhakan akbaş