Güncel
Giriş Tarihi : 20-09-2018 13:46   Güncelleme : 20-09-2018 15:12

İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Okulların açılması sebebi ile düzenlenen "İlköğretim Haftası Kutlama Programı" coşku ile gerçekleştirildi.

İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Uzun süren yaz tatilinin bitişi ile öğrenciler 17 Eylül'de ders başı yaptı. İlçemizde 2018-2019 İlköğretim Haftasına dair İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi.

Kutlamalara  Atatürk Anıtı  önündeki çelenk sunma töreni  ile başlandı. Daha sonra İlköğretim Haftası Kutlama Programı Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Bahçesinde gerçekleştirildi. Programa Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediyesi Başkan Vekili Hayrettin Ergün , İlçe Protokolü,öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz  günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

 Özgür Tokgöz, " Yeni hedeflere ulaşacağımız, başarılı çalışmalarla hep birlikte taçlandıracağımız 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının  ilçemize, milletimize ve eğitim camiamıza iyilik, güzellik ve başarı getirmesini diliyorum. Vakit 17 Eylül'de başladığımız bu yolculukta azim ve kararlılıkla tüm zorlukları aşarak yola devam etme vaktidir. Vakit gayretimize memleket aşkımızı katarak samimiyet ve özveri ile çalışma vaktidir.  Sevgili öğrenciler, varlığınız bizim en büyük gücümüzdür. Sizler ülkemizin yakın geleceğinin yapı taşları ve uzak geleceğinin mimarlarısınız. Başarıya ulaşmak ve öğrencilerimizi Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda yetiştirmek için siz öğretmenlerimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bu onurlu ve gururlu görevi hakkı ile icra eden, emeği paha biçilemeyen öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve diğer personelimize şükranlarımı sunarak İlköğretim haftanızı kutluyorum" dedi.

Program İlköğretim öğrencileri tarafından okulun ilk haftasına yönelik şiirlerin okunması ile devam etti. Daha sonra yapılan monolog gösterisinin ardından ise öğrencilerden oluşan koro ve Halk oyunları ekibi hünerlerini izleyicilere sergileyerek coşkulu anlar yaşattı. Etkinlik 8. sınıf öğrencilerinin ortaokula yeni başlayan 5. sınıf öğrencilerine çiçek takdim etmesi ile sona erdi.  

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılına dair soruları yanıtladı.

"Öğrenciler Dışarı Gitti "
Lise yerleştirmelerinde öğrencilerin bu yıl diğer yıllara nazaran daha çok Gerze dışındaki okullara yerleştiklerini belirten Özgür Tokgöz, " 60 öğrencimiz ilçe dışındaki okullara yerleşti. Bunlardan 28 tanesi Fen Lisesini kazanarak gitti. İlk defa dışarı giden öğrenci sayısı bu kadar fazla oldu. Geçtiğimiz yıl iyi bir öğretim yılı geçirdik inşallah bu yılda daha iyisini yapacağız. " dedi.

"Eğitim Kadromuz Tam"

Özgür Tokgöz, İlçe İmam Hatip okullarında  eğitim kadrolarının tam olduğunu belirterek, "Sadece meslek derslerinde öğretmen eksiğimiz var. Onun dışında tüm öğretmenlerimiz mevcut ve şu anda bütün görevlendirmeler yapıldı. Öğretmen eksikliğimiz yok. Boş geçen dersimizde yok " dedi.

"Kontenjanlar Artırıldı"

"Anadolu lisesinde şube sayısı kontenjan artırılması sonucu geçen yıla oranla fazla. İmam Hatip liselerinin ise öğrenci sayısı daha az. Milli Eğitim Bakanlığımızın herkes evine en yakın istediği okula gidecek açıklamasının ardından merkez tarafından belirli düzeyde  kontenjanlar artırıldı." diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, üniversiteye yerleştirme sıralamasında ise il genelinde 3. olduklarını belirtti.

Ayrıca bu yıl İmam Hatip Okullarına kayıt yaptıran öğrenci sayısında ki düşüşle ilgili de programa katılım sağlayan misafirler arasında meslek dersi öğretmen açığı olması sebep gösterildi.

 

 

 

 

 

Seda ŞengülSeda Şengül