Güncel
Giriş Tarihi : 12-08-2020 15:52   Güncelleme : 12-08-2020 16:06

İnaltı Mağarası Tabiat Parkı İlan Edildi

Ayancık’a bağlı İnaltı Köyü yakınlarında, ilçeye yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunan İnaltı Mağarası, Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucu Tabiat Parkı olarak ilan edildi

İnaltı Mağarası Tabiat Parkı İlan Edildi

AK Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş, 1700 metre yükseklikte ve 700 metre uzunluğuna sahip İnaltı Mağarası’nın tabiat parkı olarak ilan edildiğini kamuoyuyla paylaştı.

Maviş, tamamı orman rejimine tabi 23,0 hektar alana sahip doğal kaynak değerleri olan, 20 metreyi aşan tavan yüksekliği ile giriş kısmındaki geniş ve yüksek oda sahanlığı bulunan İnaltı Mağarası Tabiat Parkının daha önce Özel İdare tarafından aydınlatılarak turizme açıldığını, mağaranın devamındaki 358 metrelik kısmının bir bölümünün daha turizme açılmaya elverişli olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Maviş, sarkıt, dikit, sütun, örtü ve duvar damlataşları, damlataş havuzları görülen bozulmamış bitki örtüsü ve büyüleyici manzarası ile doğa meraklılarının ilgisini çekebilecek İnaltı Mağarası’nın Tabiat Parkı ilan edilmesiyle yeni yatırımlara kavuşacağını ve turizm açısından cazibesinin daha da artacağını ifade etti.

Maviş, Tabiat Parkı’nın devir işlemleri sürecinin başladığını, devir teslimin tamamlanmasının sonra, sahanın turizm özellikleri göz önünde bulundurularak ve doğal koşulların korunmasını ön planda tutarak gelişme planının yapılacağını, gelişme planının onaylanması ile peyzaj ve uygulama projeleri hazırlanacağını söyledi.

Maviş, İnaltı Mağarası’nın tabiat parkı ilan edilmesinde katkılarından dolayı Tarım ve Orman Bakanının şahsında Bakanlık yetkililerine, İl Başkanı Uğur Giresun’a ve Ak Parti Teşkilatına ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Hasan Başyiğit’e teşekkür etti.

AdminAdmin