Güncel
Giriş Tarihi : 25-11-2015 12:19   Güncelleme : 25-11-2015 12:00

İnceburun Semalarda

Sinop MÜSİAD'ın başlattığı kampanya sonucunda Türk Hava Yolları (THY) uçaklarından birine, Vitrinhaber okurlarının anketle belirlediği 'İnceburun' ismi verildi.

İnceburun Semalarda
 Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni uçaklarından en az birine Sinop'a ait değerlerden bir tanesinin isminin verilmesine yönelik 2013 yılında Sinop MÜSİAD'ın başlattığı kampanya mutlu son ile tamamlandı. Yapılan çalışma ve girişimler meyvesini verdi ve THY,  filosuna yeni kattığı bir yolcu uçağına 'İnceburun' ismini verdi. 

Dönemin Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ile Sinop MÜSİAD'ın birlikte gerekleştirdiği kampanya kapsamında çeşitli temaslarda bulunulması ardından Vitrinhaber'in internet sitesinde anket yapılmış, 5 bin 847 vatandaşın katıldığı anketten, yüzde 43,5'lik oyla Türkiye'nin en kuzey noktası İnceburun' isminin birinci çıkmıştı. 

Mutlu haberi Sinop Valiliği internet sitesinden duyurdu. Valilik açıklamasında; "Türk Hava Yolları filosuna yeni katılan B737-900; TC-JYM tescilli uçağa THY yetkililerince İNCEBURUN ismi verilmiş ve uçak İnceburun ismiyle seferlere başlamış olup, göklerdeki 2. değerimiz olarak ilimizi temsil edecektir.
Sinop olarak THY yetkililerine teşekkürlerimizi sunarken, İnceburun uçağımıza iyi uçuşlar diliyoruz" denildi. 

Gerçekleştirdikleri girişimin istedikleri gibi sonuçlanmasının kendilerini ve tüm Sinopluları mutlu ettiğini dile getiren Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, isim belirlenmesi noktasında ankete katılan Sinopluların neredeyse yarısının İnceburun isminde mutabık kaldıklarını hatırlattı. Dönemin Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Sinop MÜSİAD yönetim kurulu üyelerinin THY'de konuya ilişkin çeşitli temaslarda bulunduğunu kaydeden Gökmen, "Bu çabaların meyvesini verdiği görmek bizleri son derece mutlu etti. Başta ilimiz için sunduğumuz tüm çalışma ve projelerde destek olan Sayın Genel Başkanımız Nail Olpak olmak üzere, kampanyanın fikir babası İl Telekom Müdürümüz Baki Günay, Dönemin Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, THY yöneticileri ile bu konuda büyük çaba sarf eden yönetim kurulu üyelerimize, Vitrinhaber Gazetesi'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrin dinamikleri ile el ele vererek elde ettiğimiz bu güzel eser, ilimize MÜSİAD'ımızın armağanı olsun" dedi.


KAYNAK VitrinHaber
Seda ŞengülSeda Şengül