Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2021 11:32   Güncelleme : 05-04-2021 11:59

İpar, 4 yılı değerlendirdi

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevi son bulan Dr. Öğr. Üyesi Sedat İpar, müdürlük süresince imza attığı çalışmaları değerlendirdi

İpar, 4 yılı değerlendirdi

2017 yılından bu yana Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini sürdüren Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Sedat İpar’ın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi’ne naklen tayin olmasından dolayı, Yüksekokul Müdürlüğü görevine Gerze Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Mehmet Keskin atandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne tayini çıkan Dr. Öğr. Üyesi Sedat İpar, Gerze Meslek Yüksekokulu’nda geride bıraktığı 4 yılı değerlendirdi.

İpar, görevde bulunduğu yaklaşık dört yıla yakın bir süre zarfında Yüksekokulda, akademik ve idari tüm personel ile işbirliği içerisinde sosyal ve akademik etkinlikler ile teknik altyapıyı iyileştirebilme adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti.

 İpar, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat Dalgın Hocamızın tensipleri ile 2017 yılının Temmuz ayında atandığım Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevim, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne naklen tayinim nedeniyle geçen hafta itibarıyla sona ermiştir.

Sinop Üniversitesi’nin tüm birimlerinde de etkin bir şekilde yürütülen Yükseköğretimde kalite çalışmalarının, Yüksekokulumuz özelindeki tüm detaylarının gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi başta olmak üzere; mevcut bölüm ve programlarımızın teknik ve fiziki altyapı bakımından iyileştirilmesi; uygulamalı derslerin daha etkin biçimde işlenebilmesi için çalışmaların yapılması gibi çeşitli görevleri eksiksiz olarak yerine getirebilmek için çaba sarf ettik.

Ayrıca ülkemizde ihtiyaç duyulan yeni istihdam alanlarının neler olabileceğine ilişkin hazırlıklarımız ile Yüksekokulumuza Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, Bankacılık ve Sigortacılık ile Bilgisayar Programcılığı Programı (Uzaktan Öğretim) gibi programlar kazandırıldı, çeşitli programlarımızın öğrenci kontenjanları da arttırıldı.

Ayrıca özellikle son iki yıl içerisinde belirli aralıklarla dış paydaşlarımız olan ilimiz ve bölgemizin iş dünyası ile gerçekleştirdiğimiz toplantılardan edindiğimiz geri dönüşlere istinaden programlarımızın ders müfredatlarında gerekli iyileştirmeler sağlandı. Diğer taraftan ise öğrencilerimizin Yüksekokulumuzda aldıkları eğitim-öğretime yönelik memnuniyet düzeylerini incelenerek, onların önerilerini de dikkate alarak katılımcı bir anlayışla eğitim-öğretim kalitesini daha yukarı çekebilmek adına çalışmalar gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz dört yıllık eğitim öğretim dönemi içerisinde öğrencilerimizin toplumsal farkındalıklarını arttırmak ve geleceğin yetişkinleri olarak daha da bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla milli ve dini günlerimizde mutlaka çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesine; mesleki yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla da çeşitli programlarımıza yönelik konferanslar ve sergiler düzenlenmesine gayret gösterildi.

Özellikle Sinop Üniversitesi için büyük bir coşku kaynağı olan Geleneksel Bahar Şenliklerinde, Yüksekokulumuz akademik personelinin de desteği ile farklı branşlarda oluşturulan takımlar ile neredeyse her yıl Yüksekokulumuza kupa ve madalyalar kazandırıldı. Aynı şekilde henüz eğitim öğretime başlamasının üzerinden üç sene geçmiş olsa da Aşçılık Programı öğrencilerimiz ile farklı organizasyonlarda ödüller alındı.

En önemli etkinliklerimizden biri olarak gördüğümüz ve düzenli olarak her akademik yarıyılda gerçekleştirerek bu kapsamda teşekkür belgesi de aldığımız, Kızılay’a kan bağışı kampanyalarında; öğrencilerimizin yoğun ve gönüllü katılımları ile manevi duygular içerisinde toplumsal birlikteliğin sağlanmasına katkıda bulunulmaya çalışıldı.

Elbette bütün bu çalışmaları gerçekleştirirken gençlerimizin mesleki anlamda nitelikli bir eğitim alarak, kendi alanlarında özgüven sahibi ve donanımlı birer meslek elemanı olmalarının sağlanması ve sadece derslere katılımları ile değil kişisel ve toplum bilinci ile hareket edebilme yetilerinin güçlendirilmesi amaçlandı. Böylelikle Sinop Üniversitesinin misyon ve vizyonuna; değerlerine Gerze Meslek Yüksekokulu olarak katkı sağlayan bir yönetim anlayışı içerisinde tüm faaliyetlerimizi yürüttük.

Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Sinop Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat Dalgın Hocam başta olmak üzere; özverili şekilde birlikte çalışma fırsatı bulduğum Yüksekokulumuzun tüm akademik ve idari personeline teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde dört yıla yakın bir süredir yakinen çalışma fırsatı bulduğum ve Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine atanan Öğr. Gör. Mehmet Keskin hocama ve ekibine çalışmalarında içtenlikle başarılar diliyorum.

İhtiyacımız olduğu zamanlarda destekleri ile yanımızda olan Gerze İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının idari amirlerine, yerel halkımıza ve esnafımıza da teşekkür ediyorum. 2012 yılından bu yana görev yaptığım Sinop ve Sinop Üniversitesi ile 2017 yılından beri görev yaptığım Gerze ve Gerze Meslek Yüksekokulunun yeri benim için her zaman ayrı olacaktırdiye konuştu.

AdminAdmin