Güncel
Giriş Tarihi : 05-11-2018 10:59   Güncelleme : 05-11-2018 11:10

İptaller en aza iniyor

Uçakların emniyetli inişini sağlamaya yönelik Sinop Havalimanı'nda hizmete sunulan “Aletli İniş Sistemi” (ILS) ile iptaller en aza inecek

İptaller en aza iniyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, olumsuz hava koşullarında uçakların emniyetli inişi konusunda pilotlara yardımcı olacak Aletli İniş Sistemi'nin (ILS) Sinop Havalimanı’nda devreye alındığını söyledi. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Sinop Havalimanı’nda bir süredir hazırlıkları devam eden Aletli İniş Sistemi'nin (ILS) yapılan kontroller sonrası devreye alındığını açıkladı. Funda Ocak, “Özellikle bulut tavanının düşük, görüşün kısıtlı olduğu sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli; görüş mesafesinin yüksek olduğu durumlarda ise güvenliğin yanında konforlu bir yaklaşma ve inişe imkan sağlayan Seyrüsefer Yardımcı sistemi ILS, Sinop Havalimanı'nda hizmete verildi” dedi.

Sistem inişlerde pilota yardımcı olacak

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, özellikle kış aylarında yaşanabilecek olumsuz koşullarda ILS sisteminin pilotlara yardımcı olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “17 Ekim 2018 tarihinde yapılan Uçuş Kontrol Testlerinin ardından hizmete verilen Aletli İniş Sistemi, yatay ve düşey olarak uçağa kılavuzluk görevi yaparak, uçağın piste emniyetli olarak inmesinde pilota yardımcı olacak. Böylece kötü hava koşullarından kaynaklanan sefer iptalleri asgariye indirilmiş olacak. Her türlü hizmetin en güzeline layık olan Sinop'a hayırlı olsun” 

Bu arada Sinop Havalimanı’na kurulan yeni sistemle birlikte DHMİ envanterindeki havalimanlarında ILS sayısı 69’a ulaşmış oldu.

Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül