Güncel
Giriş Tarihi : 13-07-2021 18:14   Güncelleme : 19-05-2022 17:52

İsimleri fidanlarla yaşayacak

Gerze’de 251 fidan, 15 Temmuz Şehitleri anısına toprakla buluştu

İsimleri fidanlarla yaşayacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bugün ilçemiz Ömer Açıkgöz Hatıra Ormanına 15 Temmuz Şehitleri anısına 251 adet fidan dikildi.

Fidan dikim etkinliği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden aziz şehitler anısına saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Fidan dikim etkinliğine geçmeden önce bir konuşma yapan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdiğini belirtti.

Karaömeroğlu, “Malazgirt’ten, Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze kadar kanlarını akıtarak, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi anmak, FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesinde devletimize, milletimize, demokrasimize ve Milli İrademize karşı yapılan hain saldırı sonucunda canlarını hiçe sayarak canlarını feda eden 251 aziz Şehidimize, özellikle hain darbe girişiminde Ankara’da bir gül bahçesine girercesine kahramanca Şehadet Şerbetini içen Sinop’un onuru, gururu Ömer Can Açıkgöz kardeşimize ve tüm şehitlerimize bir nebzede olsa görevimizi yerine getirebilmek, onların hatıralarını yaşatabilmek ve onları hiçbir zaman unutmayacağımızın göstergesi olarak bugün burada fidan dikmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

1915’te ecdadımız nasıl Çanakkale Geçilmez dediyse, 15 Temmuz destanının yazıldığı o karanlık gecenin sabahında da milletimiz birlik ve beraberliğiyle,  azim ve kararlılığıyla, hain darbe girişimine karşı duruşuyla, tüm dünyaya ‘Milli İrade Geçilmez, Mavi Vatan Geçilmez, Eren Bülbül Geçilmez,  Havalimanları Geçilmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi Geçilmez, Kahramankazan Geçilmez, Gölbaşı Geçilmez kısacası Türkiye Geçilmez’  mesajını tüm dünyaya bir kez daha net bir şekilde vermiştir.

Her konuda olduğu gibi ülkemiz, siyasi istikrarıyla, teknolojik atılımlarıyla, askeri ve diplomatik gücüyle, güçlü demokrasisiyle, öncü projeleriyle, genç nüfusuyla,  mazlumlara kol kanat germesiyle tüm dünyaya Türkiye’nin geçilmez olduğunu güçlü bir şekilde göstermektedir.

Bizlerde; genetik şifresi kahramanlık olan bu asıl millet için, toprakları şehit kanlarıyla sulanmış vatanımız için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yılmadan, usanmadan, daha da azim ve gayretle çalışacağımıza, onların kutsal emaneti Devletimizi ve Milletimizi kıyamete kadar ayakta tutacağımıza, ezanımızı susturmayacağımıza ve bayrağımızı indirmeyeceğimize şehitlerimizin manevi huzurunda söz veriyoruz.

Türkiye genelinde olduğu gibi bugün burada 15 Temmuz Şehitlerinin anısını yaşatmak adına, Ömer Can Açıkgöz Hatıra Ormanı Fidan Dikim Törenine katılan bütün katılımcılara ve bu hatıra ormanının gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, rahmet minnet ve şükranla yâd ediyor, kahraman gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Fidan dikim etkinliği Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in yaptığı duanın ardından başladı.

Fidan dikim etkinliğine Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Vali Erol Karaömeroğlu’nun eşi Filiz Karaömeroğlu, Sinop İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Başakçı, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Gerze Kaymakamı Murat Güven, Dikmen Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Kaymakam Adayı Serkan Tokur, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Emniyet Müdür V. Serdar Tokur, İlçe Jandarma Komutanı Asb. Kd. Bçvş. Hüseyin Kaplan, Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Gerze Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Burma ile Gerze Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve çok sayıda protokol üyesi katılım sağladı.

AdminAdmin