Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2017 11:16   Güncelleme : 27-02-2017 11:18

İşkur, Gerze'deki Kamu Kurumlarında İstihdam Sağlayacak

İŞKUR tarafından “Toplum Yararına Program (TYP)” kapsamında ilçemizde istihdam edilecek kişi sayısı belli oldu

İşkur, Gerze'deki Kamu Kurumlarında İstihdam Sağlayacak

İŞKUR tarafından “Toplum Yararına Program (TYP)” kapsamında ilçemizde istihdam edilecek kişi sayısı belli oldu. Buna göre 3 Mart’a kadar programlara başvuru yapan 65 kişi, 15 Mart itibariyle iş başı yapabilecek.

 

İŞKUR hizmet noktalarından edinilen bilgiye göre, bugünden itibaren başlayan başvuru süreci sonunda, aşağıdaki kamu kurumlarında istihdam edilebilecek çalışanlar ve sayıları belirtilmiştir:

 

Gerze Belediyesi: 25 kişi

Orman İşletme Müdürlüğü: 20 kişi (14’ü Gerze’de, 6’sı Dikmen Suludüz Şefliği’nde istihdam edilecek)

Köylere Hizmet Götürme Birliği: 15 kişi

Müftülük: 5 kişi

 

Tek bir yere başvuru yapabileceksiniz

Eskiden bir kişi, birçok kuruma aynı anda başvuru yapabiliyorken, yeni TYP programı çerçevesinde artık sadece bir kamu kuruluşuna başvuruda bulunabilecek. Bu yüzden, başvuru yapacak adayların kendi bilgi ve tecrübeleri gereğince bir kuruma başvuru yapmaları seçilmeleri için büyük katkı sağlayacaktır.

 

Başvurularınızı iptal edebilirsiniz

TYP’lere başvuru süreci içerisinde başvurup da sonradan bu isteklerin vazgeçen kişiler, kendilerine verilen şifreyle veya kurum yetkilisinin yardımıyla başvurudan çekilebilecekler.

 

3 Mart’a kadar devam edecek olan başvuru süreci sonunda, başvuru yapan adaylar noter huzurunda çekilecek kuralar sonucunda, başvuru yaptıkları kamu kuruluşunda 15 Mart Çarşamba günü işbaşı yapabilecekler.

 

Aynı evden bir kişi

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde, aynı adreste oturduğu tespit edilen kişilerden yalnızca biri katılmcı olarak programa alınacak. Noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura sonunda, listede aynı evde ikamet eden birden çok kişinin adının olması durumunda, başvuruda bulunduğu kuruma kayıt tarihi daha eski olan adaylar tercih edilecek. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması durumunda ise, yaş kriteri baz alınacak ve yaşı büyük olan TYP kapmasında çalışmaya hak kazanacak.



Kaynak: Gerze'nin Sesi
Haber: Kaan TÖNGELCİ
Erkan TaşErkan Taş