Güncel
Giriş Tarihi : 14-09-2015 14:28   Güncelleme : 14-09-2015 14:34

İşletmelere Büyük Destek

İşletmelere büyük kolaylık; personel maaşının yüzde 60'ını devlet veriyor!

İşletmelere Büyük Destek
 Sinop'ta KOSGEB tarafından 4 yıllık üniversite veya fakülte mezunu personel istihdam eden işletmelere nitelikli eleman desteği sürüyor. Bu kapsamda yeni eleman istihdam eden işletmelere personelin net maaşının %60'ı geri veriliyor. 

Konuyla ilgili bilgi Vitrinhaber'e açıklamalarda bulunan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sinop İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, Genel Destek Programındaki Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında 4 yıllık üniversite veya fakülte mezunu yeni personel istihdam edecek işletmelerin giderlerine destek verildiğini söyledi. 

ELEMAN BAŞINA 1500 TL ALMAK MÜMKÜN
Kaşıkırık; "İşletmelerin yeni istihdam edeceği destek şartlarına uygun personeli KOSGEB’in ilgili programındaki Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında desteklenecektir. Destek, işletmenin yeni istihdam edeceği personelin net maaşının %60’ının işletmeye 3 yıl boyunca üst limit dâhilinde hibe olarak iadesi şeklinde uygulanmaktadır. Sinop’ta şu ana kadar toplam 77 personel desteklendi, şu anda ise 35 Kişi destek kapsamında istihdam ediliyor. Bu sayıyı Sinop ili için yeterli görmüyoruz. Özellikle üretim ve turizm alanlarında faaliyet gösteren firmalar KOSGEB Genel Destek Programını daha aktif kullanması gerektiğini düşünüyoruz. İşletmeler destek 3 yıl için 20 bin TL olan üst limit dâhilinde 2 nitelikli eleman çalıştırabilir ve eleman başına aylık en fazla 1.500 TL olmak üzere destek alabilir” dedi

KOSGEB Sinop İl Müdürü Nedim Kaşıkırık ayrıca, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı ile işletmesini açan işletmelerin ise aylık işletme giderleri kapsamında eğitim durumuna bakmaksızın personel maaşına %70-80 oranında aylık en fazla 1.000 TL destek alabildiklerini kaydetti. Kaşıkırık; "Bu kapsamda 130 işletme destek almaya hak kazanmıştır. Bunlardan elliye yakın KOBİ’miz Destek sayesinde işletmelerinde yeni istihdam sağlamıştır” diye konuştu. 
NİTELİKLİ ELEMAN DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN NE GEREKİYOR?
KOSGEB’ e kayıtlı ve Beyannamesi güncel olmalı. Genel Destek Programına başvurmuş ve onay almış olmalı ve Nitelikli Eleman İstihdam Desteğine başvurmuş ve onay almış olmalıdır. Personel istihdam edildikten sonra en geç 30 gün içerisinde başvurusu yapılmış olmalıdır.

Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül