Güncel
Giriş Tarihi : 01-06-2015 09:27   Güncelleme : 01-06-2015 08:53

İstihdamın Artacağı, İşsizliğin Azalacağını Söyledi

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her hafta düzenlenen programa konuk oldu. Ve ekonomi, istihdam, işsizlik gibi konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu

İstihdamın Artacağı, İşsizliğin Azalacağını Söyledi
 Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, yeni yatırımlar ve iş alanları sayesinde önümüzdeki yıllarda Sinop’ta istihdamın artacağını ve işsizlik oranında düşmeler yaşanacağını söyledi.

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü ve teşkilat üyeleriyle birlikte Sinop’taki hastane, havalimanı gibi kurumları gezen Ak Partili Nazım Maviş, hükümetin Sinop’ta devam eden ve planlanan çok sayıda yatırımının olduğunu hatırlatarak “Her yatırım Sinop’umuzun gelişimine katkıda bulunacak. Bu yatırımlar aynı zamanda istihdam sağlayacak, bu sayede işsiz insanlarımızın işi-gücü olacak” dedi. 

 

YENİ İŞ ALANLARI: HASTANE, OKUL, GÜMRÜK, ÖĞRENCİ YURDU

Ak Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi.

‘Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının Sinop’ta yeni yatırımları var. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi 300 yataklı modern yeni bir binaya kavuşuyor. Boyabat Devlet Hastanesi de 100 yataklı yeni binaya kavuşacak. 112 İstasyonu ve açılacak semt poliklinikleri var. Durağan Açık Cezaevi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Boyabat’ta 300 kapasiteli öğrenci yurdu açılacak. Sinop Gümrüğü yeniden faaliyete geçecek. Devam eden baraj ve sulama projeleri var. Açılacak yeni okullar var. Bölge Kalkınma Ajansı, istihdam imkânı da sağlayacak birçok yeni projeye destek olacak.”

Yatırımlar tamamlandıkça yeni istihdamların yapılacağını sözlerine ekleyen Maviş “Pek çok insanımız buralarda iş sahibi olacak, ekmeğini kazanacak” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

 

SİNOP MARKA ŞEHİR OLURSA…

“Sinop marka şehir olmalı” sözünü tekrar eden Nazım Maviş “Sinop’u marka şehir yapmak zorundayız. Sinop’un her türlü imkânı var. Sanayide, tarımda, turizmde, eğitimde ve teknolojide gelişmiş bir Sinop için çalışıyoruz. Sinop’a yapılan hizmetler, yatırımlar ve destekler yeni dönemde daha da artacak.” şeklinde devam eden konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Sinop marka şehir olursa, Sinop sadece bölgesinin değil Türkiye’nin gözde illeri arasına girecek. İnşallah, seçimlerin peşinden Ankara’da bütün bu süreçleri takip etmek istiyoruz. Çabamıza destek veren Sinoplulara teşekkür ederim.”

hakan akbaşhakan akbaş