Güncel
Giriş Tarihi : 14-03-2016 15:02   Güncelleme : 14-03-2016 15:21

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı

İstikal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı
 Dikmen Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda İstikal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Dikmen Kaymakamı Soner Özer, Garnizon Komutanı Mehmet Ata Bozdemir, Belediye Başkanı Saim İstanbullu, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Şardağ, İlçe Müftüsü Sami Sipahioğlu, Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle şehit olan vatandaşlarımız ve Türk Bayrağı ve Türk Bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet YBO Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Aydemir yaptı.
Program daha sonra Cumhuriyet YBO Okul öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okuması ve ardından konuklara izletilen  ''Dikmen İstiklal Marşı'nı Okuyor'' isimli video gösterimi yapıldı. Gösterimi yapılan video konuklardan yoğun alkış ve beğeni topladı.
Video gösteriminin ardından, daha önce yapılan İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
İlkokullar arasında birinci olan Dikmen İlkokulu öğrencisi Ceren Sancaktaroğlu ve Ortaokullar arasında birinci olan Cumhuriyet YBO Öğrencisi Murat Oğuz ödüllerini Dikmen Kaymakamı Soner Özer'in elinden aldı.
İkinci olan öğrenciler Öznur Katırcı ve Sonnur Kara'ya ödüllerini Dikmen Garnizon Komutanı Mehmet Ata Bozdemir verdi.
Üçüncü olan öğrenci Büşra Çetin'e ise ödülünü Belediye Başkanı Saim İstanbullu verdi.

Daha sonra Dikmen İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Adem Kösebey tarafından hazırlanan ve öğrenciler tarafından sahnelenen ''Çanakkale'de Düğün'' isimli tiyatro oyunu konuklara izletildi.
Konukları duygulandıran tiyatro gösterimi misafirlerden büyük beğeni topladı.

Program öğrencilerin sahnelediği tiyatro gösteriminin ardından sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül