Güncel
Giriş Tarihi : 10-06-2022 15:21   Güncelleme : 14-06-2022 15:35

Jandarma ve Polisten Ortaklaşa Çalışma

Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Uğur Mumcu Meydanında stant açtılar

Jandarma ve Polisten Ortaklaşa Çalışma

Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçemiz Uğur Mumcu Meydanında KADES ve çeşitli konularda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant açtılar.

Teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü mücadele ortamı oluşturmak amacıyla UYUMA, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına acil müdahale uygulaması olan KADES uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Jandarma ve Emniyet mensupları,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının uygulaması hakkında vatandaşlara bilgiler vererek, KADES uygulamasının indirilmesi ve kullanımı konularında vatandaşlara yardımcı oldular.

Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak, KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması) uygulaması hakkında kadınları bilgilendirmek, meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı traktör kazalarının azaltılmasına yönelik bilgilendirme yaparak öğretici el broşürleri dağıtıldı.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve Kaymakam Refiki Özlem Doğan’ da standı ziyaret ederek, yapılan etkinlik ve KADES ile ilgili bilgiler aldı.

Ayrıca Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipleri, 13 Haziran 2022 (Pazartesi günü) tarihinde saat 10.00’ da Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı' konusunda verecekleri bilgilendirme programına tüm Gerzelilerin katılımlarını bekledikleri belirttiler. 

AdminAdmin