Güncel
Giriş Tarihi : 07-03-2016 14:44   Güncelleme : 07-03-2016 17:10

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle düzenlenen bir törenle hizmete açıldı

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı
 Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın girişimleriyle Sinoplu kadınlarımızın uygulama ve araştırma ihtiyaçlarına destek sağlamayı amaçlayan Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.


Düzenlenen açılış programı ve fotoğraf sergisine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yüzer, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak, Prof. Dr. Murat Sezgin, Daire Başkanları, Fakülte Dekanları, STK Temsilcileri, akademisyenlerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi Protokol üyeleri “Geçmişten Günümüze Sinop’ta Kadın” konulu fotoğraf sergisini birlikte gezdi. Gerçekleşen sergi sonrası söz alan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi. Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın merkezin açılışında büyük bir katkı sağladığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “ Bizler göreve geldiğimiz andan itibaren Şehriyle bütünleşen, Mutlu şehir Sinop’un mutlu Üniversitesi olma yolunda gayret ve çaba sarf ettik. Tabiri caiz ise şehrimize, “bizi bağrınıza basacaksanız biz gelmek istiyoruz” dedik. Şehrimizde bizleri hasretle kucaklayarak, bu nezih mekânı üniversitemize tahsis etti. Sayın valimizin bu girişimleriyle bu merkezimizi tüm kadınlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Rektörün ardından konuşan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ise, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hizmete açılması için Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yoğun bir çaba sarf ettiğini ifade etti. Vali Çetinkaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın göreve başladığı günden bu yana üniversite bünyesinde hizmet veren kadın çalışanlara sağladığı pozitif ayrımcılığın takdire şayan olduğunu dile getirerek, açılan merkezin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Protokol Üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesiyle Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmete girdi.

Seda ŞengülSeda Şengül