Güncel
Giriş Tarihi : 08-03-2018 16:44   Güncelleme : 08-03-2018 17:00

Kadın Platformundan Basın Açıklaması

Gerze Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı

Kadın Platformundan Basın Açıklaması

Gerze Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Belediye dükkanları önünde düzenlenen basın açıklamasına; CHP İlçe Kadın Kolları, Gerze Halkevi, Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü üyeleri ile öğretmenler, öğrenciler ve bir grup vatandaş katıldı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'da belediye bünyesinde çalışan kadın personellerle birlikte basın açıklaması yapılan belediye dükkanları önüne gelerek açıklama yapan Gerze Kadın Platformuna  destek verdi.

Platform tarafından yapılan basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin önüne geçilemez bir hal aldığına dikkat çekilerek şiddetten uzak ve güvenli bir yaşam sürdürmek için mücadele ettiklerini ifade ettiler. Basın açıklamasının devamında çocuk yaşta evliliğe, emek sömürüsüne, şiddete itirazımız var denilerek ''Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması'', "Çocuk susar sen susma, tecavüzü aklama" gibi sıklıkla sloganlar atıldı.

Kadınlar yapılan basın açıklamasına ellerinde susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, kadınlar yaşamlarını savunuyor, bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz bizimdir, cinsiyet değil zihniyet farkı yazılı pankart ve dövizlerle katıldılar.

Seda ŞengülSeda Şengül