Güncel
Giriş Tarihi : 08-03-2021 15:38   Güncelleme : 08-03-2021 15:44

"Kadın Varsa Hayat Var"

TOBB Kadın Girişimciler Sinop İcra Kurulu, Sinop’ta sürdürülen, tüm Türkiye’ye örnek olduğuna inandıkları çalışmaları ve gelinen noktayı hep birlikte değerlendirdi

"Kadın Varsa Hayat Var"

TOBB Kadın Girişimciler Sinop İcra Kurulu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Kadın Girişimcilere Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş eşlik etti.

"Kadın Varsa Dünya Var" diyen Ayşe Serpil Yıldız, “kadın olarak tüm cinsiyetlerin eşit olduğu bir toplum istiyoruz ve bunun için de TOBB Kadın Girişimciler olarak bir mücadele veriyoruz.

2007 yılında kurulan TOBB olarak Türkiye’de 7 bin üyemizle en büyük kadın derneği yönetimiyiz ve burada yönetici olan biz kadınların bütün mücadelesi, kadınların her zaman yanında olmak, onlara istihdam sağlamak, rol modelleri ile birlikte onlara yeni kapılar açmak. İş hayatlarında yanlarında olmak ve yeniden iş hayatına girmek isteyen kadınları bilgilendirmek, eğitimler vermek yani çalabileceği bir kapı olmak için bizler varız” diye konuştu.

TOBB Kadın Girişimcilerin Gazeteciler Cemiyetine yaptıkları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cengiz Demirel, “pozitif ayrımcılık noktasında Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tüm üyeleri ile birlikte kadının yanındadır. Cinsiyet ayrımcılığına her alanda kesinlikle karşıyız. İş adamına da iş kadınına da karşıyız; insan insandır.

Kadın bir güne sığdırılamayacak kadar da değerli bir varlıktır. 8 Mart sembolik bir gündür, kadının günü her gündür” ifadelerini kullandı.

Salim Akbaş, “kadınlara yalnızca 1 gün atfetmek yanlış olur. Annelerin gözyaşının akmadığı bir dünyada tüm kadınların eşit istatistiklerde, eşit olduğu alanda, tüm mücadele noktalarında birlikte eşit olmayı diliyoruz.

İstatistiklere bakıldığında mecliste temsil edilme, iş dünyasında var olma, hayatın her noktasında biz erkeklere karşı biraz daha alt rakamlarda kalıyorlar. İnşallah her koşulda, her alanda eşit oluruz diye hayallerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle ben İlimizde kadınların geçmiş yıllara göre daha aktif bir rol aldığını, Sinop’un ve Sinop hayatında kendilerini hissettirdiklerini gözlemliyorum. Dolayısıyla ticaretin, siyasetin içerisinde olan kadın girişimcilerimiz olsun Türkiye’nin birçok ilinden çok yukardayız” diye konuştu.

AdminAdmin